Ρεπορτάζ

Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου από ζευγάρι Αγγλων

Ιατρικό εξοπλισμό αξίας 2.500€ δώρισαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, η Susan και ο Martyn Collin που προκειμένου να συγκεντρώσουν το ποσό έκαναν τον γύρο του νησιού με διθέσιο ποδήλατο Tandem.
Ειδικότερα, στις 23 Νοεμβρίου το ζευγάρι των Βρετανών που διαμένει μόνιμα πλέον στο νησί μας και ανέλαβε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, με τη βοήθεια της Kim Daniels Κουφού και του Φώτη Κουφού παρέδωσαν στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου, έναν καρδιομετρητή, ένα ιατρικό τρόλεϊ, ένα μηχάνημα αρτηριακής πίεσης και οξύμετρα για παιδιά και ενήλικες, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 η Susan και ο Martin Collin, με σύμμαχο τον καλό καιρό και την συμπαράσταση κατοίκων και επισκεπτών του νησιού που γνώριζαν για τη δράση τους, έκαναν τον γύρο της Ρόδου με το διπλό τους ποδήλατο. Διένυσαν μια απόσταση 200 περίπου χιλιομέτρων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου το οποίο εξυπηρετεί την περιοχή που διαμένουν.
Η Susan και ο Martin Collin επισκέπτονταν το νησί μας για τις διακοπές τους από τη Βρετανία για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρι που τον Ιανουάριο του 2020 κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την μεγάλη τους επιθυμία και να μετακομίσουν στο δεύτερο σπίτι τους, στη Ρόδο!
Όταν συνταξιοδοτήθηκαν αποφάσισαν να έχουν ως μόνιμη κατοικία τους το νησί μας και έτσι εγκαταστάθηκαν στους Πεύκους όπου πλέον βρίσκεται το σπίτι τους και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους κυρίως κάνοντας διπλό ποδήλατο στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ρόδου.
Όπως είπε το ζευγάρι Βρετανών στη «δημοκρατική», από τότε που μετακόμισαν στη Ρόδο περνούν πολλές ώρες κάνοντας ποδήλατο και σκέφτηκαν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το άθλημα και για το νησί μας για καλό σκοπό!
Ετσι, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 η Susan και ο Martin Collin έκαναν τον γύρο της Ρόδου με το διπλό τους ποδήλατο, είναι μια απόσταση 200 περίπου χιλιομέτρων.
Μάλιστα, το ζευγάρι είχε ανοίξει σχετική σελίδα στο διαδίκτυο για την ενίσχυση του σκοπού μέσω δωρεών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 2.500€ από Βρετανούς κυρίως πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια της Susan και του Martin.
Ο στόχος ήταν αρχικά να συγκεντρωθούν 1.500 λίρες, όμως το ποσό υπερκαλύφθηκε και με το παραπάνω καθώς ήταν αρκετοί εκείνοι που προθυμοποιήθηκαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία των Βρετανών.
Ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου με το διπλό ποδήλατο από τους Πεύκους ακολουθώντας τη διαδρομή Γεννάδι-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σιάννα- Κρητηνία-Σορωνή-πόλη Ρόδου-Φαληράκι-Μαλώνα-Λίνδο και αργά το απόγευμα επέστρεψαν στους Πεύκους.
«Από τότε που συνταξιοδοτηθήκαμε απολαμβάνουμε και οι δύο το ποδήλατο και καθώς επισκεπτόμασταν το νησί για πάνω από 30 χρόνια, μας φάνηκε ως μια καλή πρόκληση να συνδυάσουμε την αγάπη μας για το ποδήλατο και την αγάπη μας για τη Ρόδο και σκεφτήκαμε ότι είναι ένας τρόπος να μαζέψουμε χρήματα για καλό σκοπό.
Ολα τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα διατεθούν για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου», δήλωσε το ζευγάρι επισημαίνοντας πως όποιος επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά τους μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα και να κάνει μια δωρεά ή ακόμα και να γράψει εμψυχωτικά λόγια.
«Θέλαμε να στηρίξουμε το τοπικό Κέντρο Υγείας καθώς όλα τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται υποστήριξη, ειδικά μετά την πανδημία», δήλωσαν στη «δημοκρατική», υποστηρίζοντας ότι δεν ένιωσαν ούτε μια στιγμή ανασφάλεια από τότε που μετακόμισαν στο νησί μας ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας, όμως νιώθουν χρέος τους να βοηθήσουν κι εκείνοι με τον τρόπο τους στην ενίσχυση των δομών που δοκιμάστηκαν ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθειά τους αυτή παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και αρκετοί συμπατριώτες τους που διαμένουν στη Ρόδο αλλά και αρκετοί από τη Μεγάλη Βρετανία που μέσω της ιστοσελίδας ενημερώνονταν για την πορεία των προπονήσεων και βεβαίως για να κάνουν τη δωρεά τους προς ενίσχυση του καλού σκοπού!
Μάλιστα, στη διάρκεια της διαδρομής τους περίμεναν υποστηρικτές οι οποίοι τους πρόσφεραν νερό και διάφορα είδη σνακ. Χρειάστηκε να κάνουν κάποιες στάσεις για να πάρουν ανάσες και να χαιρετίσουν ανθρώπους που τους περίμεναν και αργά το απόγευμα επέστρεψαν στο σημείο απ΄όπου ξεκίνησαν, στους Πεύκους χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα που κατάφεραν όπου δέχθηκαν συγχαρητήρια τόσο από ανθρώπους που τους περίμεναν εκεί όσο και διαδικτυακά.
Η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, από ανθρώπους που έκαναν τη Ρόδο δεύτερο σπίτι τους από επιλογή, ολοκληρώθηκε με την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου