Τοπικές Ειδήσεις

Αδεια για κατάσχεση εις βάρος του Δήμου Ρόδου αιτήθηκε προμηθευτής

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προσέφυγε ένας προμηθευτής του πρώην Δήμου Πεταλούδων, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια για να προβεί σε ανάληψη του κατασχεθέντος αναγκαστικά εις χείρας της Εθνικής Τράπεζας χρηματικού ποσού των 65.824,58€ ευρώ προς εν μέρει ικανοποίηση της χρηματικής απαίτησής του, που απορρέει από την υπ’αριθμ.139/2019 διαταγή πληρωμής, επιφυλασσόμενος για τους τυχόν τόκους.
Το δικαστήριο προσδιόρισε την συζήτηση της αιτήσεώς του για την 9η Δεκεμβρίου 2019.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης, που επισπεύδετο σε βάρος του, με την από 15 Μαΐου 2019 επιταγή προς εκτέλεση, που γράφτηκε παρά πόδας αντιγράφου από το πρώτο απόγραφο εκτελεστό της από 2 Μαΐου 2019 διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της ανακοπής που έχει ασκήσει.
Το δικαστήριο προσδιόρισε την συζήτηση της αιτήσεως αναστολής για την 10η Φεβρουαρίου 2020.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», εις βάρος του Δήμου Ρόδου επιβλήθηκε εις χείρας τραπεζών την περασμένη Παρασκευή, κατάσχεση κατόπιν διαταγής πληρωμής, που εκδόθηκε για οφειλές του πρώην Δήμου Πεταλούδων σε επιχειρηματία της Ιαλυσού.
Ο τελευταίος προχώρησε συγκεκριμένα στην έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του Δήμου Ρόδου, αφού προηγουμένως είχε ασκήσει δύο αγωγές εκ των οποίων η πρώτη απορρίφθηκε και η δεύτερη ματαιώθηκε. 
Μάλιστα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής έχει παραγγελθεί ήδη η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος δημοτικού υπαλλήλου, που φέρεται να βεβαίωσε εκπρόθεσμα και μάλιστα μετά από 10 χρόνια την παραλαβή εμπορευμάτων από τον ιδιώτη, για να μπορέσει ο τελευταίος να την εκδώσει.
 Απo υπόμνημα που εγχείρησε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου, φέρεται να προέκυψε παραπέρα, ότι η διαταγή πληρωμής κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή στον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο αλλά δεν έφτασε ποτέ στη νομική υπηρεσία, προκειμένου να ασκήσει την πρώτη ανακοπή της, εντός της προθεσμίας.
Ο προμηθευτής προσέφυγε με τη νέα αίτηση του κατά της Εθνικής Τράπεζας και του Δήμου Ρόδου.
Εκθέτει ότι με βάση τον εκτελεστό τίτλο, επέβαλε στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας κατάσχεση κάθε χρηματικού ποσού και μέχρι του ποσού του κεφαλαίου των 65.824,58€ για την είσπραξη της απαίτησης του, επιφυλασσόμενος για τους τυχόν τόκους, με επιταγή να μην καταβάλει το ανωτέρω ποσό στον Δήμο Ρόδου μέχρι την εξόφλησή του επιφυλασσόμενος ως προς το ποσό των τόκων.
Εν συνεχεία η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε την υπ’αριθμ.1279/2019 δήλωση τρίτου στο Ειρηνοδικείο Ρόδου με την οποία δήλωσε ότι επ’ονόματι του Δήμου Ρόδου τηρείται στο κατάστημά της λογαριασμός ο οποίος δεσμεύτηκε για το ποσό των 65.824,58€ και ότι το κατασχεθέν ποσό θα του αποδοθεί μόνο κατόπιν άδειας του Προέδρου (Απόφασης Ασφαλιστικών μέτρων) όπως προβλέπεται από το άρθρο 88 του ν.δ 17.7/1923.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου