Δεν αποδέχονται τα ΕΛΤΑ και η κυβέρνηση την αναγκαιότητα λειτουργίας του Ταχυδρομείου στο Παραδείσι.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών και της Διοίκησης των ΕΛΤΑ σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ θεωρεί ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής στο Παραδείσι, καλύπτεται από τα ταχυδρομικά καταστήματα και πρακτορεία στην Ιαλυσού, Κρεμαστής, Απόλλωνα, Σαλάκου και Σορωνής.

Μάλιστα, στην απάντηση, αναφέρεται ότι εξετάζεται η δυνατότητα λειτουργίας Ταχυδρομικού Καταστήματος εντός του αεροδρομίου της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας στην Ερώτηση που είχε καταθέσει, ζητούσε να επανεξεταστεί η απόφαση αναστολής της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Παραδεισίου επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα υποκατάστημα Τράπεζας στην περιοχή και ότι το 90% των συνταξιούχων του ΟΓΑ παραλαμβάνει τη σύνταξή του από το ΕΛΤΑ του χωριού.

Είχε τονίσει, επίσης, ότι η  μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΛΤΑ Κρεμαστής φαίνεται ακατανόητη, τη στιγμή που το ίδιο το υποκατάστημα Κρεμαστής, δεν μπορεί, λόγω του τεράστιου όγκου υποχρεώσεων, να εξυπηρετήσει χωριά που υπάγονται στη ζώνη της (Παστίδα και Μαριτσά), πόσο μάλλον να αναλάβει τη διανομή για οκτώ (8) επιπλέον χωριά.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Η απάντηση των ΕΛΤΑ επιβεβαιώνει ότι το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παραδείσι υποβαθμίζεται και οδηγείται σε κατάργηση.

Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός γιατί, ενώ η διοίκηση των ΕΛΤΑ υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι του Παραδεισίου και της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου εξυπηρετούνται από άλλα καταστήματα και πρακτορεία, εξετάζει, παράλληλα, τη δημιουργία καταστήματος εντός του αεροδρομίου».

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ