Ειδήσεις

ECDC: Ευρωπαϊκός χάρτης κρουσμάτων-Πορτοκαλί και η Ελλάδα

Ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές, στα βόρεια της Ευρώπης, που παραμένουν πράσινες, στον επιδημιολογικό χάρτη κρουσμάτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Ο χάρτης ανακοινώθηκε έπειτα από 2 εβδομάδες και δυστυχώς παρατηρείται επιδείνωση της κατάστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πριν από 14 ημέρες ήταν πολύ λιγότερες οι πορτοκαλί και οι κόκκινες περιοχές, ενώ πλέον αποτελούν ουσιαστικά τα “βασικά” χρώματα της Ευρώπης.

Η χώρα μας, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Πριν από δύο εβδομάδες είχε κάποιες πράσινες περιοχές, που πλέον έχουν βαφτεί και αυτές πορτοκαλί.

Ο χάρτης καθορίζεται με έναν σύνθετο δείκτη που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο και αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου όσο και τη δυναμική διείσδυσής της στην κοινότητα.

Επίσης, στον χάρτη με τα ποσοστά κρουσμάτων, όπως έχουν γνωστοποιηθεί, ανά 100.000 κατοίκους, η κατάσταση είναι δραματική.

ecdc xartis ruthmos test 100000

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου