Πολιτιστικά

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Διαγωνισμό Δωδεκανησίων καλλιτεχνών διοργανώνει η Περιφέρεια”

Μετά την τεράστια επιτυχία του διήμερου Διεθνούς Διαγωνισμού καλλιτεχνών και της λαμπρής,  χθεσινής παράστασης καλλιτεχνών International Art FestivalTreasure of Hellas , με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη συμμετοχή χορευτών από τα μπαλέτα της Σχολής Μπολσόι,  στο Θέατρο Τάφρου Μελίνα Μερκούρη, το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας, αποφάσισε να διοργανώσει ανάλογο καλλιτεχνικό διαγωνισμό, με συμμετοχή συμπατριωτών μας.

 

«Έγινε σοβαρή και εντυπωσιακή δουλειά αυτό το διήμερο» τονίζει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου και συνέχισε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προωθεί τον πολιτισμό σε όλα τα σημεία της, εξάγοντας τον πολιτισμό της περιοχής μας και εισάγοντας κουλτούρες άλλων χωρών, προκειμένου να γίνουμε γνώστες διαφορετικών πολιτισμών.

Η Δωδεκανήσιοι, είναι άνθρωποι που διατηρούν την πολιτισμική παράδοση της περιοχής τους. Από την άλλη πλευρά, ως τουριστική περιοχή, με εκατομμύρια επισκέπτες – τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά και με κατοίκους που ταξιδεύουν πολύ, είναι χωρίς αμφιβολία, πολυπολιτισμική περιοχή. Είναι μεγάλος ο αριθμός των νέων, που έχουν κάνει τεράστιες καλλιτεχνικές προόδους, παρόλα αυτά, δεν τους ανέδειξε κανένας φορέας. Έτσι, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού ΠΝΑ που προωθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ξεκινά η διοργάνωση Διαγωνισμού Μουσικών και Χορευτών της Δωδεκανήσου, ώστε οι νικητές που θα προκύψουν, να παρουσιαστούν σε επίσημο γκαλά, σε ένα φαντασμαγορικό show, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου.

Κριτές του διαγωνισμού, θα είναι Έλληνες και Ρώσοι, εξειδικευμένοι στον τομέα επιλογής ταλέντων, διαφόρων κλάδων.

Η Δωδεκάνησος έχει ταλέντα και εμείς, ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να τα αναδείξουμε. Κανένας από το ανθρώπινο δυναμικό μας, δεν πρέπει να πάει χαμένος. Προσκεκλημένοι για τη συμμετοχή, θα είναι οι καλλιτέχνες – μέλη όλων των Σχολών της Δωδεκανήσου» καταλήγει ο κ. Διακογεωργίου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου