Ρεπορτάζ

Προσοχή: Στο στόχαστρο των απατεώνων μπήκε τώρα και ο ΔΕΔΔΗΕ!

Ολο και πιο εφευρετικοί γίνονται οι επιτήδειοι προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.
Τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο δεκάδες συμπολίτες μας δέχονται τηλεφωνήματα από επιτήδειους που συστήνονται ως δήθεν εκπρόσωποι δικηγορικών γραφείων της Αθήνας έπειτα από εντολή υποτίθεται του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου, ενημερώνει τον ανυποψίαστο πολίτη για τις οφειλές του προτείνοντας ακόμα και διακανονισμό σε μικρά και μεγάλα ποσά, ενώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί «συνεννόηση» απειλεί με εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος!
Οι εκπρόσωποι «ενημερώνουν» τα υποψήφια θύματα ότι «η ΔΕΗ προχώρησε σε ακύρωση όλων των ρυθμίσεων λόγω του κορωνοϊού»! Και ισχυρίζονται ότι «εμείς εκπροσωπούμε την ΔΕΗ, και έχουμε αναλάβει όλες τις υποθέσεις και πρέπει να κάνουμε μαζί νέα ρύθμιση». Προς τον σκοπό αυτόν ζητούν ΑΦΜ ή άλλα προσωπικά στοιχεία όπως π.χ. ΑΜΚΑ, Αριθμό Ταυτότητας και προσωπικά δεδομένα δήθεν «για να ταυτοποιήσουν» την νέα ρύθμιση επιχειρώντας με κάθε τρόπο να αποσπάσουν στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για να υποκλέψουν χρήματα από τα υποψήφια θύματα!
Εάν ο συνομιλητής κάνει το λάθος και δώσει κάποιο προσωπικό του στοιχείο, ο δήθεν εκπρόσωπος συνεχίζει, λέγοντας ότι θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί (ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα) σε συγκεκριμένο λογαριασμό τράπεζας, που χρησιμοποιεί το κύκλωμα των απατεώνων, ένα χρηματικό ποσόν για να μην γίνει διακοπή ρεύματος, τα οποία βέβαια χρήματα καταλήγουν στις τσέπες των επιτήδειων!
Στη Ρόδο έχουν καταγραφεί πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις συμπολιτών μας το τελευταίο διάστημα, που δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από διάφορους αριθμούς ή ακόμα και με απόκρυψη.
Η ΔΕΗ Ρόδου, δηλώνει επισήμως, ότι ουδέποτε έχει προχωρήσει σε συμφωνία με δικηγορικά γραφεία ούτε ακύρωσε ρυθμίσεις λόγω της πανδημίας, διαβεβαιώνοντας το καταναλωτικό κοινό ότι οι ρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για τα απανωτά τηλεφωνήματα των απατεώνων.

Όπως δηλώθηκε αρμοδίως στην «δημοκρατική», για οποιαδήποτε μεταβολή τους καθεστώτος των ρυθμίσεων ο καταναλωτής θα λάβει ειδοποίηση είτε μέσω ΕΛ.ΤΑ είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου