Ειδήσεις

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας στη δικαιοσύνη

Η συνδικαλιστική ένωση των δικαστών υποστηρίζει ότι λόγο στις επιλογές πρέπει να έχει και το ίδιο το δικαστικό σώμα

Το πάγιο αίτημα της για αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων επαναλαμβάνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις πρόσφατες επιλογές του υπουργικού συμβουλίου για τη θέση του Προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η συνδικαλιστική ένωση των δικαστών υποστηρίζει ότι λόγο στις επιλογές πρέπει να έχει και το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι μόνο η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Με την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων με αφορμή τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Επαναλαμβάνουμε την σταθερά διατυπωμένη θέση μας περί της ανάγκης τροποποίησης της διάταξης του Συντάγματος που δίνει αποκλειστική εξουσία επιλογής στην Κυβέρνηση χωρίς την έκφραση γνώμης του ίδιου του Δικαστικού Σώματος. Όσο παραμένει σε ισχύ ο συγκεκριμένος τρόπος επιλογής, οι πολιτικές έριδες θα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που θα ανακύπτει ζήτημα πλήρωσης κενών θέσεων και θα αμφισβητείται η αξιοπιστία των δημοκρατικών θεσμών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο και τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εύχεται υγεία και επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών καθηκόντων τους. Τόσο οι επιλεγέντες συνάδελφοι για την ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί τους Ανώτατοι Δικαστές και Εισαγγελείς που συμμετείχαν στις δύο διαδικασίες ακρόασης των Προέδρων της Βουλής και του Μαΐου και του Αυγούστου, είναι εγνωσμένου επιστημονικού κύρους λειτουργοί και χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου