ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Η κλήρωση και η πρεμιέρα

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
ΡΟΔΟΣ ΑΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο προ­γραμ­μα­τι­σμός για το νέο πρω­τά­θλημα της Γ’ Εθνικής Κατη­γο­ρίας για την σεζόν 2024-2025.

Η αντί­στροφη μέτρηση έχε ξεκι­νή­σει, γι’ αυτό και η κλήρωση του αγω­νι­στι­κού προ­γράμ­μα­τος τους νέου πρω­τα­θλή­μα­τος θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 21 Αυγού­στου, ενώ μέχρι την προσεχή Παρα­σκευή (2/8) θα γίνει γνωστό και το που θα γίνει η δια­δι­κα­σία.

Για την πρώτη σέντρα της χρονιάς υπάρ­χουν δύο ημε­ρο­μη­νίες. Η νέα Γ’ Εθνική Κατη­γο­ρία θα ξεκι­νή­σει είτε στις 15/9 είτε στις 22/9 με τη δεύτερη ημε­ρο­μη­νία να συγκε­ντρώ­νει τις περισ­σό­τε­ρες πιθα­νό­τη­τες.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου η ΕΠΟ ανα­μέ­νε­ται να γνω­στο­ποι­ή­σει ποιες ομάδες απο­δέ­χθη­καν την πρό­σκληση συμ­με­το­χής στο πρω­τά­θλημα, ώστε να καλυ­φθούν τα κενά που δημιουρ­γή­θη­καν.

Εκπνέει η προ­θε­σμία

Κατευ­θείαν στα… βαθιά έχει πέσει η νέα Επι­τροπή Διορ­γα­νώ­σεων της ΕΠΟ, όπως έχει συγκρο­τη­θεί μετά τις αρχαι­ρε­σίες της Δευ­τέ­ρας 22/7 που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα την ανά­δειξη νέας Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής. Ο επι­κε­φα­λής της Επι­τρο­πής, Βασίλης Σιδέρης, προ­χω­ράει μαζί με τους συνερ­γά­τες του στην υλο­ποί­ηση του σχε­δια­σμού για το πρω­τά­θλημα της Γ’ Εθνικής Κατη­γο­ρίας τη νέα σεζόν 2024-2025, έχοντας ως βάση την κατά­σταση που παρέ­λαβε από τους προ­κα­τό­χους του. Μετά την πρώτη ενέρ­γεια που αφο­ρούσε σε απο­στολή πρό­σκλη­σης για συμ­με­τοχή στους οκτώ «τέταρ­τους» των πρό­σφα­των μπαράζ ανόδου, η Επι­τροπή απέ­στειλε προ­σκλή­σεις σε όλες τις υπό­λοι­πες ομάδες που κατε­τά­γη­σαν στις υπό­λοι­πες θέσεις στους οκτώ ομίλους, με τη σχετική προ­θε­σμία… αντα­πό­κρι­σης να εκπνέει σήμερα Δευτέρα 29/7.

Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα καλυ­φθούν τα αρχικά έντεκα κενά, που ήδη πάντως είναι λιγό­τερα, καθώς από τους οκτώ «τέταρ­τους», απο­δέ­χθη­καν την πρό­σκληση και δήλωσαν συμ­με­τοχή οι τέσ­σε­ρις. Οι υπό­λοι­πες 24 ομάδες κλή­θη­καν να απα­ντή­σουν είτε θετικά είτε αρνη­τικά στη δυνα­τό­τητα να αγω­νι­στούν στην Γ’ Εθνική Ερα­σι­τε­χνική Κατη­γο­ρία. Εφόσον ο αριθμός είναι μεγα­λύ­τε­ρος από εκείνον που υπο­λεί­πε­ται για την επί­τευξη του αριθμού των 72 ομάδων, τότε η συμπλή­ρωση των κενών θα γίνει με βάση τα βαθ­μο­λο­γικά κρι­τή­ρια που ορί­ζο­νται από τον ΚΑΠ. Σε κάθε περί­πτωση τα μέλη της Επι­τρο­πής θα απο­κτή­σουν την Τρίτη 30/7 συνο­λική εικόνα σχετικά με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο νέο πρω­τά­θλημα, ώστε να προ­χω­ρή­σουν ακο­λού­θως στο επόμενο βήμα που δεν θα είναι άλλο από τη συγκρό­τηση των τεσ­σά­ρων ομίλων.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.