Ρεπορτάζ

Αγωγή του πρώην διευθυντή Υδάτων της ΔΕΥΑΡ κατά της επιχείρησης και πρώην προέδρου

Για την 19η Σεπτεμβρίου του 2023 προσδιορίστηκε η εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών – εργατική, η εκδίκαση της αγωγής του κ. Νικήτα Ζαβόλα κατά της ΔΕΥΑ Ρόδου και του πρώην προέδρου αυτής, αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Καμπούρη.
Με την αγωγή του ο κ. Ζαβόλας διεκδικεί να αναγνωρισθεί ότι η μεταβολή που επέφερε η ΔΕΥΑ Ρόδου ως προς το αντικείμενο και την ιεραρχική μείωση της θέσης εργασίας του, με την υπ’αρ. 147/29-4-2022 «αμφίβολης νομιμότητας», όπως υποστηρίζει, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, είναι αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική και συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της εργασίας του.
Επιπλέον, διεκδικεί να υποχρεωθεί η ΔΕΥΑ Ρόδου να αποδέχεται τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τους προ της μεταβολής όρους, δηλαδή να υποχρεωθεί να τον τοποθετήσει στη θέση του διευθυντή Υδάτων αναθέτοντάς του και τύποις αλλά και επί της ουσίας τα προ της βλαπτικής μεταβολής καθήκοντα και αρμοδιότητες, με απειλή εις βάρος της χρηματικής ποινής 150 ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης συμμόρφωσής της.
Τέλος, διεκδικεί να υποχρεωθούν αμφότεροι οι εναγόμενοι να του καταβάλουν το ποσό των 20.000 ευρώ, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, ως ανάλογη, δίκαιη και εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που διατείνεται ότι υπέστη, νομιμοτόκως απ’την επίδοση της αγωγής του μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης και να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί.
Ο κ. Ζαβόλας διατείνεται ότι έχοντας όλα τα απαραίτητα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα και δη λόγω της πολυετούς ευδόκιμης υπηρεσίας του, καθόλα νόμιμα είχε τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης Υδάτων με την υπ’αρ. 37/20-01-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση που έκτοτε κατείχε μέχρι την 11-5-2022 οπότε και του γνωστοποιήθηκε δια δημόσιας ανάρτησης στην Διαύγεια, ο υπηρεσιακός και ηθικός υποβιβασμός του.
Υποστηρίζει ότι όλως αιφνιδίως και για λόγους που δεν αφορούν σε καμία περίπτωση στην υπηρεσιακή του επάρκεια, χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως υπηρεσιακός λόγος, ούτε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη της επιχείρησης, με την υπ’αρ. 147/ 29-4-2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου Υπηρεσίας Ανατολικής Ρόδου, υποβαθμίζοντάς τον στην υπηρεσία τύποις και ουσία, ενώ προήχθη στη θέση του (του διευθυντή) αλλος υπάλληλος.
Την υπόθεση χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο «Τσέρκης και Συνεργάτες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου