ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε εξέλιξη οι εκταφές στο Κοιμητήριο Ρόδου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
Μέγεθος γραμμάτων

Ανα­στά­τω­ση επι­κρά­τη­σε τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες στην πόλη της Ρόδου, όταν πολ­λοί συ­μπο­λί­τες μας αντι­λή­φθη­καν ότι βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη η δια­δι­κα­σία εκτα­φής των νε­κρών οι­κεί­ων προ­σώ­πων τους.

Μά­λι­στα κά­ποιοι επι­κοι­νώ­νη­σαν με την «δη­μο­κρα­τι­κή» και δή­λω­σαν πως βρή­καν ση­μειώ­μα­τα στα μνή­μα­τα των οι­κεί­ων τους που έγρα­φαν ‘Επεί­γον’ και τους ει­δο­ποιού­σαν να επι­κοι­νω­νή­σουν με τους αρ­μό­διους του κοι­μη­τη­ρί­ου του Τα­ξιάρ­χη.

Κλη­θείς από την «δη­μο­κρα­τι­κή» να σχο­λιά­σει το θέμα ο εντε­ταλ­μέ­νος κ. Θα­νά­σης Στά­μος, υπο­γράμ­μι­σε τα εξής:

«Το κοι­μη­τή­ριο του Τα­ξιάρ­χη έχει γε­μί­σει ασφυ­κτι­κά, Όπως γνω­ρί­ζε­τε έχει ξε­κι­νή­σει η δια­δι­κα­σία κα­τα­γρα­φής, έχει γίνει η απο­τύ­πω­ση και πε­ρι­μέ­νου­με να εγκρι­θεί ο νέος κα­νο­νι­σμός λει­τουρ­γί­ας. Στο Κοι­μη­τή­ριο του Τα­ξιάρ­χη, υπάρ­χουν πάνω από 5.000 μνή­μα­τα –πολλά από αυτά είναι από την δε­κα­ε­τία του 1970… Όσοι τάφοι είναι αγο­ρα­σμέ­νοι δεν τους πει­ρά­ζου­με. Όμως, από τώρα και στο εξής μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία δεν προ­χω­ρά­με σε άλλες πω­λή­σεις διότι δεν υπάρ­χει χώρος. Σύ­ντο­μα θα δώ­σου­με ανα­κοί­νω­ση στη δη­μο­σιό­τη­τα, σε όσους έχουν κλεί­σει τα εφτά χρό­νια, να εν­δια­φερ­θούν για τους οι­κεί­ους τους γιατί προ­χω­ρά­με σε εκτα­φές. Φυ­σι­κά, τα οστά θα δια­τη­ρού­νται στο οστε­ο­φυ­λά­κιο και όχι όπως κά­ποιοι κα­ταγ­γέλ­λουν ότι ‘τα πε­τά­με’! Προς Θεού δεν γί­νο­νται αυτά. Θα επι­κοι­νω­νού­με με όλους, να κα­τα­γρά­ψου­με τα στοι­χεία κα­θε­νός, σε κάθε μνήμα ξε­χω­ρι­στά (ποιος είναι μέσα, εάν είναι πα­ρα­πά­νω από ένα άτομο κ.λπ.) και θα προ­χω­ρά­με σε εκτα­φές όπου κρί­νε­ται απα­ραί­τη­το. Έχου­με ξε­κα­θα­ρί­σει ότι το Κοι­μη­τή­ριο του Τα­ξιάρ­χη θα προ­χω­ρή­σει στην ψη­φιο­ποί­η­ση και θα μπει μια τάξη. Μά­λι­στα ετοι­μα­ζό­μα­στε να προ­σλά­βου­με κι άλλα άτομα για τις ερ­γα­σί­ες μέσα στο Κοι­μη­τή­ριο για να μπο­ρέ­σου­με να αντε­πε­ξέλ­θου­με στις ανά­γκες. Πρέ­πει να κα­τα­λά­βουν οι συ­μπο­λί­τες μας, ότι δεν υπάρ­χει χώρος και εί­μα­στε ανα­γκα­σμέ­νοι να κά­νου­με εκτα­φές. Από την ταφή, το μνήμα ανή­κει σε κά­ποιον για πέντε χρό­νια. Από εκεί και πέρα, στα εφτά χρό­νια πρέ­πει να γίνει εκτα­φή. Δεν μπο­ρεί ένα μνήμα να είναι προ­ϊ­όν ‘συ­ναλ­λα­γής’ για διά­φο­ρους λό­γους κ.λπ.» είπε ο κ. Στά­μος.

Συ­νε­πώς, μέσα στο προ­σε­χές διά­στη­μα θα γί­νουν κι άλλες εκτα­φές αλλά πάντα με προει­δο­ποί­η­ση και αφού θα έχει προη­γη­θεί κα­τα­γρα­φή με τα απα­ραί­τη­τα στοι­χεία κ.λπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.