Ρεπορτάζ

Υποβλήθηκαν προτάσεις για την αγωγή της «Ενεργειακής ΑΕ» κατά του Χαράλαμπου Κόκκινου

Ενώπιον του Mονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία προσέφυγε η εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ» εις βάρος του πρώην χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, πρώην προέδρου της και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Νοτίου Αιγαίου «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Χαράλαμπου Κόκκινου και χθες υποβλήθηκαν οι προτάσεις από τα αντίδικα μέρη.
Χθες ήταν εξάλλου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων με την διαδικασία των 100 ημερών.
Με την αγωγή της η Ενεργειακή ΑΕ ζητά να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος να καταβάλει στην εταιρεία το ποσό των 18.183,23 € για την αποκατάσταση της θετικής ζημίας, που υπέστη, άλλως και όλως επικουρικώς να υποχρεωθεί να καταβάλει το ανωτέρω ποσό με βάση τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού καθώς κατέστη πλουσιότερος κατά την αξία αυτού λόγω παράνομης αιτίας με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Επιπλέον ζητά να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος, να της καταβάλει το ποσό των 50.000 € ως χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που υπέστη από την τρώση της φήμης και αξιοπιστίας της εταιρείας, με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Ζητά ακόμη να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος να επιστρέψει το σύνολο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του οποίου η χρήση του είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία, άλλως να καταβάλει την αξία αυτού η οποία ανέρχεται στο ποσό των 915,54 €.
Ζητείται ακόμη να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή και να απειληθεί προσωπική κράτηση του εναγόμενου εως ένα έτος, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.
Οπως υποστηρίζει η εταιρεία κατά το διάστημα από 7 Απριλίου 2014 έως και 16 Ιουλίου 2015 ο κ. Κόκκινος πραγματοποίησε, κάνοντας χρήση της ως άνω ιδιότητάς του, αρχικά ως μέλος του δ.σ και κατόπιν ως πρόεδρος, σημαντικό αριθμό ταξιδιών, τις δαπάνες των οποίων υπέβαλε και εισέπραξε από αυτήν.
Στο ίδιο ως άνω διάστημα ο εναγόμενος με την ιδιότητά του ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε επίσης σημαντικό αριθμό ταξιδιών, τις δαπάνες των οποίων υπέβαλε και εισέπραξε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Τέλος από τις 12 Οκτωβρίου 2014 ο εναγόμενος διετέλεσε πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πραγματοποίησε ταξίδια, τις δαπάνες των οποίων εισέπραξε από τον ανωτέρω φορέα.
Στην αγωγή υποστηρίζεται ακόμη ότι κατά το έτος 2014 ο εναγόμενος πραγματοποίησε εκτός έδρας μετακινήσεις που αντιστοιχούσαν συνολικά σε 79 ημέρες, υπερβαίνοντας το νόμιμο ανώτατο όριο κατά 19 ημέρες.
Η Ενεργειακή ΑΕ εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους κ.κ. Δημήτρη Βερβέρη και Ελλη Βελιάδη και ο κ. Κόκκινος από τους δικηγόρους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Εύη Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου