Eνας Aγγλος που κατηγορήθηκε για αυνανισμό κατά την διάρκεια της πτήσης του από τη Ρόδο στη Γλασκώβη απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία σε δίκη που διεξήχθη μόλις πρόσφατα στην χώρα του και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μέσω της γνωστής tabloid «SUN», αφού ισχυρίστηκε ότι είχε «απλώς μια φαγούρα».
Ειδικότερα, ο Robert Henderson τον Ιούλιο του 2016 κατηγορήθηκε για προσβολή της δημόσιας αιδούς κατά τη διάρκεια της πτήσης του όταν μια γυναίκα που καθόταν στην ίδια σειρά με αυτόν είπε ότι τον είδε να αυνανίζεται.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από την καταγγελία της 32χρονης οδοντιάτρου ενώπιον των αρχών.
Η καταγγέλλουσα αν και ειδοποίησε το πλήρωμα του αεροσκάφους, αφού δεν ήταν η μόνη που ενοχλήθηκε από το γεγονός αυτό έμεινε άπραγο και μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης, σοκαρισμένη και με δάκρυα στα μάτια ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία για ό,τι είχε συμβεί.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και του αποδόθηκαν κατηγορίες για δύο αδικήματα, για παραβίαση του άρθρου 5 του Νόμου περί σεξουαλικών παραπτωμάτων (Σκωτία 2009) –προβαίνοντας σε σκόπιμη σεξουαλική ενέργεια και για προσβολή της δημόσιας αιδούς.
Ο Robert Henderson, σήμερα έχει πλέον απαλλαγεί από κάθε αδίκημα.
Συγκεκριμένα ο 64χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεσή του ενώπιον του ακροατηρίου, κατηγορούμενος για αυνανισμό κατά τη διάρκεια της πτήσης στην οποία επέβαινε στις 27 Ιουλίου 2016.
Ο κατηγορούμενος από την αρχή της διαδικασίας αρνήθηκε και τις δύο πράξεις που του αποδίδονταν.
Πρώτη μάρτυρας στη δίκη ήταν μία γυναίκα, καταθέτοντας στο δικαστήριο τι πίστευε ότι είδε την εν λόγω ημέρα.
Η 32χρονη, που καθόταν στο διάδρομο, ενώ ο Henderson καθόταν στο παράθυρο, δήλωσε ότι παρατήρησε την κίνηση που προέρχεται από την περιοχή του καβάλου του. Μάλιστα, εξήγησε στο δικαστήριο ότι όταν κοίταξε δεξιά η κυρία δίπλα της είχε ήδη αποκοιμηθεί πολύ γρήγορα ενώ ο άνδρας στο παράθυρο είχε το παντελόνι του ανοικτό κάτω από τη ζώνη.
Επίσης ισχυρίστηκε ότι ήταν ορατό ότι το παντελόνι του ήταν ανοιχτό και το αριστερό του χέρι ήταν μέσα στο εσώρουχο του μέχρι τον καρπό και υπήρχε μία συνεχής, ρυθμική, γρήγορη κίνηση ενώ στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα τάμπλετ.
Σε ερώτηση του δικαστηρίου αν στο τάμπλετ ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε κάποιο βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο απάντησε ότι δεν ήταν βίντεο αυτό που έβλεπε αλλά ένα κείμενο και ήταν σχεδόν πεπεισμένη πως επρόκειτο για βιβλίο.
Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είχε φαγούρα, απάντησε ότι ο κατηγορούμενος φαινόταν να αυνανίζεται και καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ξύσιμο και στην κίνηση που είδε η ίδια. Μάλιστα δήλωσε πως είχε επίγνωση των επιπτώσεων που θα είχε μία τέτοια πράξη αλλά η αναστάτωσή της εκείνη τη στιγμή ήταν μεγαλύτερη.
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες δύο εβδομάδες μετά το υποτιθέμενο περιστατικό και δεν μπορούσε να θυμηθεί τι ακριβώς είχε κάνει κατά τη διάρκεια της πτήσης που θα μπορούσε να είναι ποινικά κολάσιμο.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή πετάει συχνά τυχαίνει να αισθάνεται πολλές φορές άβολα κατά τη διάρκεια των πτήσεων και μερικές φορές βγάζει τη ζώνη του και ξεκουμπώνει το παντελόνι του για να νιώσει καλύτερα και ίσως εκείνη τη στιγμή να είχε απλά φαγούρα.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος αυνανιζόταν κι ότι η κατηγορία στηρίχθηκε μόνο στα λεγόμενα της συνεπιβάτιδάς του.
Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τις καταθέσεις των μαρτύρων διατήρησε ισχυρές αμφιβολίες για το αν το περιστατικό όντως έλαβε χώρα στη διάρκεια της πτήσης από Ρόδο για Γλασκώβη πιστεύοντας ότι η 32χρονη οδοντίατρος είχε παρανοήσει αυτό που είδε με τα μάτια της, αποδεχόμενο μάλιστα τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή είχε φαγούρα και τον απήλλαξε από κάθε κατηγορία κηρύσσοντάς τον αθώο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ