Ειδήσεις

Δεκατρείς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Pescara στη Ρόδο

Δεκατρείς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Pescara της Ιταλίας συμμετείχαν σε σειρά διαλέξεων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος «Δίκαιο και Οικονομία της Θάλασσας» σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Pescara, το Κέντρο Νομικών Ερευνών για την Αλιεία και τη Ναυσιπλοΐα και το Πανεπιστήμιο Università degli Studi «G. d’ Annunzio» στο Chieti της Pescara.
Οι διαλέξεις είχαν διάρκεια είκοσι πέντε ωρών, ολοκληρώθηκαν σε μία εβδομάδα και φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Πραγματοποιήθηκαν από καθηγητές, διδάκτορες, κρατικούς λειτουργούς και ειδικούς επιστήμονες σε θέματα του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.
Στο πλαίσιο των διαλέξεων αυτών μίλησαν, ο καθηγητής Dr Γρηγόρης Τσάλτας για την ιστορία του Δικαίου της Θάλασσας και τις βασικές έννοιες της Σύμβασης του Montego Bay, ο Dr Τηλέμαχος Μπούρτζης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τις σύγχρονες προκλήσεις του θαλάσσιου χώρου και τη γαλάζια ανάπτυξη, ο Dr Γεράσιμος Ροδοθέατος για την ελευθερία της Ναυσιπλοΐας, τα εγκλήματα στην Ανοιχτή θάλασσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο θαλάσσιο χώρο, η Dr Φανή Δασκαλοπούλου – Λιβαδά για τη χρήση των ιδιωτικών ένοπλων φρουρών προκειμένου για την προστασία των εμπορικών πλοίων κατά των επιθέσεων πειρατείας, ο ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου – Ελληνικής Ακτοφυλακής κύριος Αθανάσιος Μπένος για τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, η Dr Μαρία Κοντογιάννη για την έννοια του πλοίου σύμφωνα με το αγγλικό ναυτικό δίκαιο και τη μεταφορά αγαθών δια θαλάσσης με ιδιαίτερη μνεία στο safe port nomination και η θαλάσσια βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ – ΥΣΡ Dr Μαρία Corsini – Φωκά για τις κυριότερες απειλές όσο αφορά τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου με έμφαση στους βιολογικούς εισβολείς.
Η Δικηγόρος Ρόδου κυρία Έλενα Γιαννίκη ανέλαβε τη διερμηνεία των διαλέξεων στην Ιταλική γλώσσα.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου υποδέχθηκε τους δεκατρείς φοιτητές από την Ιταλία μαζί με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου Dr Νίκο Σκούρτο και τις καθηγήτριες Dr Selene Galante, Dr Tosca Chersic και την καθηγήτρια Dr Rita Tranquilli Leali  και τους απένειμε τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μερίμνησαν για τη διανομή τσαντών στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οι οποίες περιείχαν έντυπο υλικό, αναμνηστικά δώρα καθώς και λουκούμια που ήταν χορηγία της εταιρίας «Hera Ο.Ε.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου