Από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα καταγράφει το ΚΙΝ.ΑΛ. στα Δωδεκάνησα στις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με καταμετρημένο το 62% των εκλογικών τμημάτων το ΚΙΝ.ΑΛ. διατηρεί διψήφιο ποσοστό ξεπερνώντας το ποσοστό επικρατείας που φτάνει στο 7,69% πανελλαδικά.
Στα Δωδεκάνησα το ποσοστό ξεπέρασε το 10% , παρ΄ότι στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας το ποσοστό είναι μεταξύ 6% και 8%.
Κρήτη, Γρεβενά, Ευρυτανία, Θεσπρωτία και Δωδεκάνησα έδωσαν διψήφια ποσοστά στο κόμμα, ενισχύοντας σημαντικά την δυναμική του, ενόψει και των εθνικών εκλογών.
Πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο κ. Γιώργος Νικητιάδης με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο κ. Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος έρχεται πρώτος στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Τρίτος στα Δωδεκάνησα έρχεται μέχρι στιγμής ο κ. Νίκος Παπανδρέου και ακολουθούν η κ. Εύα Καϊλή και ο κ. Γιώργος Καμίνης.
Η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Νικητιάδη -και λόγω εντοπιότητας- κράτησε σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις του κόμματος στα Δωδεκάνησα, γεγονός που ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κόμματος των εθνικών εκλογών, που όπως έγραψε η «δ» θα επανεξεταστεί εξαιτίας της αλλαγής στην ποσόστωση που θεσπίστηκε με την νέα νομοθεσία, (Επ’ αυτού βλέπε και σελ. 15).
Με βάση τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία (171 από τα 414 εκλογικά τμήματα) η σταυροδοσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα, διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ Γεώργιος του Νικολάου 2.037
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Νικόλαος του Μαρίνου 1.326
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Νικόλαος του Ανδρέα 1.077
ΚΑΪΛΗ Ευδοξία-Εύα του Αλεξάνδρου 919
ΚΑΜΙΝΗΣ Γεώργιος του Βασιλείου 724

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ