Ειδήσεις

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Αυξάνεται το όριο ηλικίας -Οι αλλαγές στη κρυοσυντήρηση ωαρίων

Μεγάλες αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση και την κρυοσυντήρηση ωαρίων, φέρνει στην Ελλάδα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, αυξάνεται το ηλικιακό όριο των γυναικών που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο και ιδρύεται επίσημη τράπεζα γενετικού υλικού.

«Με τις νέες ρυθμίσεις θεραπεύονται δεκάδες δυσλειτουργίες οι οποίες είχαν καταγραφεί στα διάφορα στάδια αυτής της κρίσιμης διαδικασίας και ταλαιπωρούσαν αφόρητα γυναίκες, αλλά και ζευγάρια, που επέλεγαν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή προκειμένου να κάνουν οικογένεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, το όριο ηλικίας αυξάνεται έως τα 54 έτη, και επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους, πέρα από ιατρικούς.

Παράλληλα, καταργείται η ανάγκη συναίνεσης συζύγου, στις περιπτώσεις που απαιτούνταν ως τώρα, για την κρυοσυντηρηση ωαρίων και την χρήση σε περίπτωση διαζυγίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου