ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγιο Φως: Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους φτάνει το Σάββατο από το Ιεροσόλυμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αγιο Φως
Μέγεθος γραμμάτων

Με μια λιτή τε­λε­τή και χωρίς τις υπερ­βο­λές του πα­ρελ­θό­ντος ανα­μέ­νε­ται να έρθει στην Ελ­λά­δα το βράδυ της Ανά­στα­σης το Αγιο Φως από τα Ιε­ρο­σό­λυ­μα. Όπως ανα­φέ­ρουν κυ­βερ­νη­τι­κές πηγές το Αγιο Φως θα έρθει με την προ­σή­κου­σα τα­πει­νό­τη­τα, επι­κα­λού­με­νες τις ρυθ­μί­σεις που επι­βά­λει η παν­δη­μία του κο­ρο­νοϊ­ού.

Με λίγα λόγια στην άφιξη του Αγίου Φωτός δεν θα υπάρ­χουν μπά­ντες, αγή­μα­τα και άλλες υπερ­βο­λές του πα­ρελ­θό­ντος, ενώ θα το υπο­δε­χθούν ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Κώ­στας Βλά­σης και ο Μη­τρο­πο­λί­της Με­σο­γαί­ας.

Φυ­σι­κά έχουν λη­φθεί όλα τα μέτρα για την με­τα­φο­ρά του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελ­λά­δα και σε όλες τις Εκ­κλη­σί­ες και μά­λι­στα εγκαί­ρως, αφού η Ανά­στα­ση όπως είναι γνω­στό θα γίνει νω­ρί­τε­ρα, δη­λα­δή στις 9 η ώρα.

Πώς θα γίνει η άφιξη του Αγίου Φωτός

“Θα πάω να πα­ρα­λά­βω το Άγιο Φως, είπε στο Μέγκα ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Κώ­στας Βλά­σης. Οι Ισ­ραη­λι­νές Αρχές μάς έλε­γαν αρ­χι­κά ότι δεν θα μπο­ρού­σα­με και φέτος να πάμε και ότι θα στέλ­να­με μόνο ένα αε­ρο­σκά­φος για να πα­ρα­λά­βει το Άγιο Φως. Φέτος, με την επι­θυ­μία του πρω­θυ­πουρ­γού μας και με τις πιέ­σεις τις δικές μας, οι αντι­στά­σεις τους κάμ­φθη­καν. Ετσι, λόγω του θερ­μι­κού μου ρόλου θα πάω εκεί” ση­μεί­ω­σε.

Ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών επι­σή­μα­νε ακόμα ότι “θα πάω στα Ιε­ρο­σό­λυ­μα, θα συμ­με­τέ­χω σε όλο το τε­λε­τουρ­γι­κό της Ανά­στα­σης και θα πά­ρου­με το Άγιο Φως. Θα ξε­κι­νή­σω Σάβ­βα­το ξη­με­ρώ­μα­τα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γί­νε­ται το τε­λε­τουρ­γι­κό της Ανά­στα­σης στον Πα­νά­γιο Τάφο και γύρω στις 6 θα εί­μα­στε πίσω”.

Το Αγιο Φως θα πάει πα­ντού

Πέ­ρυ­σι, το Άγιο Φως δεν είχε μοι­ρα­στεί κα­θό­λου και ο μο­να­δι­κός του προ­ο­ρι­σμός ήταν η Εξαρ­χία το Πα­να­γί­ου Τάφου στην Πλάκα. “Φέτος θα γίνει ένα βήμα πα­ρα­πά­νω και στη δια­νο­μή του. Με την έλευ­σή του στην Αθήνα θα φύ­γουν 12 αε­ρο­πλά­να από δύο αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρί­ες με δικά τους έξοδα, και θα με­τα­φέ­ρουν το Άγιο Φως σε Θεσ­σα­λο­νί­κη, Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, Γιάν­νε­να και άλλες πό­λεις” είπε ο Κώ­στας Βλά­σης.

Η Ανά­στα­ση ση­μεί­ω­σε ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, “θα γίνει στις 9. Φέτος είναι ένα κα­λύ­τε­ρο Πάσχα σε σχέση με πέ­ρυ­σι. Οι εκ­κλη­σί­ες είναι ανοι­χτές, και έστω και με πε­ριο­ρι­σμούς μπο­ρούν να πάνε οι πι­στοί, και θα μπο­ρέ­σου­με και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πό­λεις. Αυτό που έχει πει και ο Οι­κο­νο­μι­κός Πα­τριάρ­χης και ο Αρ­χιε­πί­σκο­πος, ότι το Άγιο Φως είναι αυτό που καίει στο κα­ντή­λι κάθε Αγίας Τρά­πε­ζας”, τό­νι­σε ακόμα ο κ. Βλά­σης.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.