ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΤΕ: Ο φόρος πολυτελείας υπάρχει ήδη-Επιβολή πληρωμής με πιστωτικές

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Ανδρέας Ανδρεάδης

Κατά της επι­βο­λής του φόρου πολυ­τε­λείας ή φόρου δια­νυ­κτέ­ρευ­σης σε κατα­λύ­ματα και προ­ο­ρι­σμούς, υπέρ των κρα­τι­κών ταμείων, τάσ­σε­ται ο ΣΕΤΕ σε ανα­κοί­νωσή του, εξη­γώ­ντας ότι ο φόρος αυτός ήδη υπάρχει (Τέλος Παρε­πι­δη­μού­ντων) και στις χώρες του εξω­τε­ρι­κού όπου ισχύει, απο­δί­δε­ται στους Δήμους και όχι στο κράτος.

Ως εργα­λείο κρα­τι­κών εσόδων, στη θέση του φόρου πολυ­τε­λείας, ο ΣΕΤΕ προ­τεί­νει τους ελέγ­χους για παρά­νομα κατα­λύ­ματα και για απόδοση των υπαρ­χό­ντων φόρων καθώς και την πληρωμή μισθών μέσω τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού και τη χρήση πιστω­τι­κών καρτών για άμεση είσπραξη των φόρων.

Από την εφαρ­μογή των παρα­πάνω ο Σύν­δε­σμος εκτιμά ότι θα συγκε­ντρω­θούν έως 500 εκατ. ευρώ.

Δια­βά­στε την ανα­κοί­νωση του ΣΕΤΕ:

«Ο ΣΕΤΕ, κατα­νοεί πλήρως την προ­σπά­θεια που κάνει η ελλη­νική κυβέρ­νηση για να ολο­κλη­ρώ­σει άμεσα τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τους Εταί­ρους μας, ώστε να βρεθεί βιώσιμη και ορι­στική λύση για την Ελλάδα, για την παρα­μονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρω­ζώνη, την ανάταση της οικο­νο­μίας και την υπο­στή­ριξη της κοι­νω­νίας μας.

Δεν γίνεται όμως, υπό την πίεση των δανει­στών, να εμφα­νί­ζο­νται συνεχώς δια­φο­ρε­τικά σενάρια σχετικά με τον σχε­δια­σμό και την επιβολή νέων φόρων στον τομέα του του­ρι­σμού, τη στιγμή μάλιστα που η του­ρι­στική περί­ο­δος έχει ξεκι­νή­σει και ειδικά χωρίς να έχει προη­γη­θεί σωστός σχε­δια­σμός.

Ο τομέας του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού είναι ο μονα­δι­κός αυτή τη στιγμή που μπορεί να υπο­στη­ρί­ξει έμπρα­κτα την επί­τευξη των στόχων της χώρας για πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα και ανά­πτυξη. Τις τελευ­ταίες ημέρες προ­ω­θεί­ται η επιβολή φόρου πολυ­τε­λείας ή φόρου δια­νυ­κτέ­ρευ­σης σε κατα­λύ­ματα και προ­ο­ρι­σμούς. Είναι γεγονός ότι παρό­μοιος φόρος υπάρχει και σε άλλους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, όμως σε όλους ο φόρος αυτός απο­δί­δε­ται στους Δήμους για την ενί­σχυση των απα­ραί­τη­των πόρων που χρειά­ζο­νται για την παροχή ποιο­τι­κών του­ρι­στι­κών υπη­ρε­σιών.

Σε καμία των περι­πτώ­σεων ο φόρος αυτός δεν συν­δέ­ε­ται ή απο­δί­δε­ται στο Κράτος. Στη χώρα μας τέτοιος φόρος υπάρχει, (Τέλος Παρε­πι­δη­μού­ντων) ο οποίος απο­δί­δε­ται στους Δήμους από τα του­ρι­στικά κατα­λύ­ματα.Ο ΣΕΤΕ, έχει ήδη προ­τεί­νει στα αρμόδια Υπουρ­γεία, μέτρα τα οποία μπορούν να εφαρ­μο­στούν άμεσα και να απο­δώ­σουν πολ­λα­πλά­σια οφέλη στα ταμεία του κράτους, απο­τε­λώ­ντας παράλ­ληλα εργα­λείο στα χέρια της Κυβέρ­νη­σης για τη δια­πραγ­μά­τευση.

Το Κράτος και οι αρμό­διες αρχές θα πρέπει άμεσα να ξεκι­νή­σουν ελέγ­χους και κυρώ­σεις για τα παρά­νομα κατα­λύ­ματα και να επι­βάλ­λουν τη συμ­μόρ­φωση όλων των επι­χει­ρή­σεων στην απόδοση των ήδη εφαρ­μό­σι­μων φόρων, του ΦΠΑ και των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών.

Παράλ­ληλα, θα πρέπει να παγιω­θεί η πληρωμή μισθών μέσω τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού και ταυ­τό­χρονα να επι­βλη­θεί η χρήση πιστω­τι­κών καρτών για ποσά μεγα­λύ­τερα των 100 Ευρώ, εισπράτ­το­ντας με αυτό τον τρόπο άμεσα τους ανα­λο­γού­ντες φόρους.

Με την εφαρ­μογή των παρα­πάνω οι αρμό­διες Υπη­ρε­σίες μπορούν να συλ­λέ­ξουν έως 500 εκατ. Ευρώ.Ο ΣΕΤΕ, ως σύγ­χρο­νος κοι­νω­νι­κός εταίρος βρί­σκε­ται στο πλευρό της κυβέρ­νη­σης και των αρμό­διων αρχών στις προ­σπά­θειες που γίνο­νται. Ταυ­τό­χρονα όμως, εκπρο­σω­πώ­ντας 700.000 ανθρώ­πους που εργά­ζο­νται και ζουν από τον του­ρι­σμό, οφείλει να ανα­δει­κνύει τις ρεα­λι­στι­κές και εφαρ­μό­σι­μες λύσεις που μπορούν να συνει­σφέ­ρουν στην ενί­σχυση της οικο­νο­μίας, χωρίς παράλ­ληλα να πλήξουν την ανά­πτυξη του κλάδου».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.