Ειδήσεις

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις παράνομες λευκάνσεις!

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της αντιποίησης επαγγέλματος από έναν έμπορο της Ρόδου, που λειτουργεί κατάστημα στο οποίο διαφημίζει ότι παρέχει «λευκάνσεις δοντιών» παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος μετά από αναφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική” ο Οδοντιατρικός Σύλλογος ισχυρίζεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τον καταγγελλόμενο, προβάλλονται ως καλλυντικά αλλά δεν αναφέρουν σαφή εκατοστιαία αναλογία σύνθεσης ώστε με ασφάλεια να μπορούν να χαρακτηρισθούν ως καλλυντικά ή φάρμακα, βάσει της σχετικής οδηγίας της ΕΕ.
Η χρήση τυχόν μη κατάλληλων υλικών, όπως υποστηρίζεται στην ίδια αναφορά, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ενδιαφερομένων ιδίως αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις και μπορεί να δημιουργήσει πλάνη του κοινού ως προς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος διατείνεται παραπέρα ότι στο κατάστημα παρέχονται, πέραν των υλικών και υπηρεσίες από μη οδοντιάτρους είτε με την μορφή οδηγιών για την εφαρμογή του υλικού είτε με την παρέμβαση στην στοματική κοιλότητα των ενδιαφερομένων ιδίως με την εφαρμογή ειδικής λυχνίας LED.
Όπως τονίζεται, η φωτεινή ακτινοβολία επιταχύνει τη διάσπαση χημικών ενώσεων και οι ουσίες που προκύπτουν δρουν στον ζώντα ιστό των δοντιών. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί θεραπευτική παρέμβαση, οδοντιατρική πράξη, που πρέπει να διενεργείται μόνο από οδοντίατρο για να ελέγχει τη δράση της και να κρίνει το αποτέλεσμά της.
Κακή χρήση της δε συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία των ασθενών.
Ο νόμος εξάλλου προβλέπει ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση στην στοματική κοιλότητα των ασθενών στην κατεύθυνση αυτή, συνιστά οδοντιατρική πράξη και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο.


Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου