Ειδήσεις

Παρουσίαση στη Ρόδο μιας νέας μορφής τουρισμού υγείας

Μια νέα μορφή τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει την προσεχή Τετάρτη, 2 Απριλίου, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Σχετικά εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος παρουσιάζει αυτήν τη νέα μορφή Τουρισμού στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται: η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Ρόδου, η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών Ρόδου, καθώς και η νέα εξωτερική Υπηρεσία κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Το παρών θα δώσουν και οι γερμανοί εταίροι αυτής της δράσης, η Κλινική Bavaria, η εταιρεία XPXpertCooperation, καθώς και η εταιρεία DEKRA.

Ό,τι φαινόταν απίθανο για άτομα με προβλήματα υγείας και τους συνοδούς τους, επιδιώκεται να γίνει μια ευχάριστη καθημερινότητα: Διακοπές στον ηλιόλουστο Νότο. «Δεν περίμενα, ότι θα το ζούσα αυτό. Η τελευταία φορά που έκανα διακοπές ήταν πριν από 14 χρόνια…», δηλώνει μια 73χρονη συνταξιούχος από τη Γερμανία με επίπεδο νοσηλείας δευτέρου βαθμού.

Τα άτομα με προβλήματα υγείας και αυτά της τρίτης ηλικίας, με ή δίχως κινητικά προβλήματα, μπορούν να ταξιδέψουν, μαζί με τους συνοδούς τους, στον ηλιόλουστο Νότο. Μακριά από την καθημερινότητά τους, μπορούν πλέον να εμπιστευτούν το δίκτυο νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης στον τόπο των διακοπών τους, τη Ρόδο. Σε μία κοινωνία, της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνει συνεχώς, είναι αναγκαίες τέτοιου είδους εναλλακτικές προτάσεις για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ή χρόνιες παθήσεις. Πρόκειται για μία συνεισφορά στη διασφάλιση ισότιμων συνθηκών ζωής.

Το ελληνογερμανικό αυτό έργο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV). Ο Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την DGV, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός κ. Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ και η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, συμφώνησαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2014 στο Βερολίνο, την ανάπτυξη νέων μορφών Τουρισμού Υγείας.

Στόχος είναι η ενίσχυση του Τουρισμού και συνεπώς της οικονομίας της Ελλάδας. Η νέα αυτή μορφή Τουρισμού εξασφαλίζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στους κλάδους του Τουρισμού και της Υγείας.

Μετά τη συνέντευξη τύπου θα δοθεί δεξίωση στο ξενοδοχείο «Plaza» προς τιμή των ηλικιωμένων ασθενών από τη Γερμανία και των συνεργαζόμενων φορέων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου