Αθλητικά

Γήπεδο Σύμης: Υπεγράφη η σύμβαση αποκατάστασης από την Περιφέρεια

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου της αποκατάσταση του γηπέδου Σύμης, που καταστράφηκε από τις πλημμύρες του 2017, προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Η Περιφέρεια βρέθηκε στο νησί από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, τον Νοέμβριο του 2017 και εκτός από την δουλειά που έγινε τότε, για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης, συνέχισε με αίσθημα ευθύνης τη συνεργασία με τον Δήμο Σύμης για την αποκατάσταση όλων των πληγών του νησιού.
Ειδικότερα, όσον αφορά το γήπεδο στο Πέδι, τον Ιούνιο του 2018 υπεγράφη διαβαθμιδική σύμβαση συνεργασίας , μεταξύ του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα, με την οποία ο Δήμος Σύμης παραχώρησε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση γηπέδου Σύμης μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από θεομηνία στις 13/11/2017», καθώς η Περιφέρεια διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και ενώ το συγκεκριμένο έργο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της (η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι αρμοδιότητα των δήμων).
Η εργολαβική σύμβαση, είναι ύψους 512.668,53€ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Πέδι και περιλαμβάνει καθαρισμούς, αποξήλωση του υπάρχοντος τάπητα, αποκατάσταση της περίφραξης, του χλοοτάπητα και των καναλιών υδροσυλλογής, επισκευή του ταρτάν, επισκευή και συντήρηση όλων των υφισταμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας του γηπέδου, όπως τέρματα, πάγκοι κλπ.
Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός πέντε μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.
ΕΠΣΔ: «Ο Περιφερειάρχης για ακόμα μία φορά ήταν συνεπής απέναντι στην Ένωση»
Ανακοίνωση για το θέμα της αποκατάστασης του γηπέδου Σύμης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου, εξέδωσε η ΕΠΣΔ.
Αναλυτικά:
«Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ικανοποίησης, η ΕΠΣΔ ενημερώθηκε για την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με τον ανάδοχο για την αποκατάσταση του γηπέδου της Σύμης και την έναρξη των εργασιών.
Για ακόμη μία φορά συνεπής στις δεσμεύσεις του απέναντι στην Ένωση, ο Περιφερειάρχης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στις εργασίες που προβλέπονται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου της Σύμης, αφού ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός πέντε μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.
Η Ένωση, έχει αποστείλει μέσω της ΕΠΟ σχετικό αίτημα στη FIFA και UEFA, για επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των υπόλοιπων αθλητικών χώρων του γηπέδου τη Σύμης. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ενέργειες και για τα υπόλοιπα έργα στα γήπεδα του Νομού μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου