Ειδήσεις

Στα περσινά επίπεδα οι κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο

Λιγότεροι είναι οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τώρα για το φετινό καλοκαίρι, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Λιμένα.

«Δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία από τα τουριστικά πρακτορεία που ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό. Μέχρι τώρα έχουν δηλωθεί 150 κατάπλοι και περιμένουμε άλλους 150. Πιστεύω πως θα είμαστε στα περσινά επίπεδα», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ασφαλείας Λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος.

«Μέχρι στιγμής το τοπίο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως μπορεί να πάμε καλά σε ό,τι αφορά το θαλάσσιο τουρισμό», δήλωσε ο κ. Ντόκος.
Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μείωση οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων, ο κ. Ντόκος δήλωσε:
«Μια από τις αιτίες είναι η οικονομική κρίση και οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Αυτά αναγκάζουν τις εταιρείες κρουαζιέρας να εντάσσουν στα προγράμματά τους προορισμούς που δεν είναι μακρινοί και μπορούν να προσεγγίσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος».
Ο κ. Παναγιώτης Ντόκος δήλωσε ακόμα πως ο θαλάσσιος τουρισμός του νησιού μας έχει δεχθεί πλήγμα και εξαιτίας των γεγονότων στην Αίγυπτο.

«Ήμαστε ενδιάμεσος σταθμός και μας προτιμούσαν οι εταιρείες. Τα γεγονότα όμως στην Αίγυπτο ανάγκασαν τις εταιρείες να προβούν σε δραστικές αλλαγές», εξήγησε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.
Όσοι ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό εκτιμούν πως τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά και οι εκδρομές που κάνουν οι τουρίστες, που επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοια το νησί μας.

«Οι περισσότεροι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων προτιμούν τις μικρές επισκέψεις στην Μεσαιωνική Πόλη που είναι σε απόσταση αναπνοής από το τουριστικό λιμάνι παρά τις εκδρομές σε άλλες δημοτικές ενότητες. Σε άλλους προορισμούς της χώρας μας γίνονται οργανωμένες εκδρομές από τις οποίες οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν σημαντικά κέρδη. Έτσι προτιμούν άλλες πόλεις και όχι τη Ρόδο», εξήγησε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων θα ξεκινήσουν το Μάρτιο. Έχουν προγραμματιστεί δύο κατάπλοι του πλοίου Louis Olympia στις 19 και 26 Μαρτίου.
Τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί 13 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων:
2 Απριλίου: Louis Olympia
9 Απριλίου: Louis Olympia
10 Απριλίου:Aida Diva
14 Απριλίου: Golden Iris
16 Απριλίου: Louis Olympia
19 Απριλίου: Golden Iris
22 Απριλίου: Thomson Spirit
23 Απριλίου: Louis Olympia
24 Απριλίου: Aida Diva
29 Απριλίου: Aida Aura- Golden Iris
30 Απριλίου:Louis Olympia- Louis Cristal

Η δημοπρασία για το πλοίο «Nour Μ.»
Για αύριο Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου,έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του διαγωνισμού για την ανέλκυση του πλοίου «Nour M.» που βυθίστηκε στο τέλος του περασμένου έτους, στο λιμάνι της Ακαντιάς.
«Έχουμε προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέλκυση του πλοίου. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του «Nour Μ» από κάποια εταιρεία, θα προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Τσαμπίκος Τσακίρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου