Ειδήσεις

“Αθέμιτος ανταγωνισμός των επαγγελατιών αισθητικών”

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης της ΟΣΕΔΑΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με τη επικοινωνία μας αυτή εκ μέρους των Επαγγελματιών Αισθητικών που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε επιχειρήσεις με ΚΑΔ 96021302, 96941002 επανερχόμαστε στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που θίξαμε με την υπ’ αριθ. 50, 11/11/2020 επιστολή μας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα δεδομένου ότι, παρά τις κρατικές εντολές περί αναστολής, οι αισθητικές πράξεις ασκούνται  ανελλιπώς από τις 9.11.2020 έως και σήμερα, όχι από τους επαγγελματίες με ΚΑΔ 96021302, 96941002.

Το φαινόμενο αντιποίησης του επαγγέλματος του αισθητικού και της παροχής υπηρεσιών αισθητικής από χώρους που είναι σε λειτουργία  όπως διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, φαρμακεία ανθίζει εν μέσω καραντίνας, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των μελών μας που ενώ βρίσκονται σε αναστολή δραστηριότητας παρακολουθούν ανίκανοι να αντιδράσουν διαφημίσεις ακόμα και με την αφορμή της Black Friday.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα με αυστηρή απαγόρευση παροχής υπηρεσιών αισθητικής όσο οι ΚΑΔ είναι σε αναστολή , ειδάλλως ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός βάσει του Ν.146/1914 και ανθίζει η παράνομη άσκηση κατ΄ οίκον ή αδήλωτα προς τις αρχές μέσω άλλου ΚΑΔ με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Παρακαλούμε επίσης να ενεργήσετε έγκαιρα καθώς λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων το φαινόμενο θα κορυφωθεί, οδηγώντας σε απόγνωση έναν υγιή κλάδο που απασχολεί περί τα 4000 άτομα πανελλαδικά, στο μέγιστο βαθμό γυναίκες.

Ακολουθεί επιστολή με την πλήρη ανάλυση των θέσεών μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τις ευχές όλων των μελών μας, επαγγελματιών υγείας, για καλή ευόδωση στο δύσκολο έργο σας,  αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Χουρίδου Μαγδαληνή, Πρόεδρος ΔΣ ΟΣΕΔΑΕ

Φραγκοδημητροπούλου  Κωνσταντίνα, Γ.Γραμματέας  ΔΣ ΟΣΕΔΑΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου