Αθλητικά

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: Νέα έκκληση για ανοιχτά κολυμβητήρια

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος τοποθετήθηκε με αφορμή την συνεχιζόμενη ισχύ της απόφασης για μη λειτουργία των κολυμβητηρίων, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας για τον COVID – 19
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν το σύνολο και των αθλητών μας, έχει περιπέσει σε αγωνιστική και προπονητική απραξία, λόγω της μη λειτουργίας των κολυμβητηρίων, με συνέπειες οδυνηρές για τους ίδιους και τα αθλήματα τους και με βάση και τις αρχές της ίσης μεταχείρισης, κάνουμε και πάλι έκκληση στους αρμόδιους και τους επιστήμονες της αρμόδιας Επιτροπής, να επανεξετάσουν την απόφαση τους ώστε να δοθεί έτσι η δυνατότητα τα ανοιχτά τουλάχιστον κολυμβητήρια να επαναλειτουργήσουν, τηρουμένων ασφαλώς όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και κανόνων πρόληψης.
Η παρατεταμένη αυτή απραξία από τις προπονήσεις των αθλητών, σε συνδυασμό και με το διάστημα της περασμένης άνοιξης που επίσης συνέβη το ίδιο, λειτουργεί αδιαμφισβήτητα αρνητικά τόσο για τους ίδιους, όσο για τους προπονητές και τα σωματεία τους.
Με δεδομένο μάλιστα και τις επίσημες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), πως, ο ιός δεν μεταδίδεται εντός του νερού, ούτε με την ενασχόληση με την κολύμβηση, απευθύνουμε αυτή την έκκληση σεβόμενοι πάντοτε τόσο τις προσπάθειες των αρμόδιων επιστημόνων και την υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, ώστε να αναθεωρηθεί η απόφαση για τη μη λειτουργία των κολυμβητηρίων.
Η συνέχιση μιας τέτοιας απόφασης, που κρατά τα κολυμβητήρια κλειστά, μόνον αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει, για όλο το οικοδόμημα των αθλημάτων μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου