Ρεπορτάζ

Ανάθεση σε εξωτερικό σύμβουλο του ελέγχου της συμβάσεως των LED του Δήμου Ρόδου

Στην εταιρεία «ΔΑΜΙΣ ΜΟΝ IKE» που εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτριο Σαμψών κατακυρώθηκε από τον Δήμο Ρόδου και υπεγράφη ήδη σύμβαση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, το έργο της διαχείρισης της σύμβασης «μαμούθ» του έργου των LED στον Δήμο Ρόδου.
Ο ανάδοχος αναλαμβάνει ειδικότερα την αξιολόγηση και διαπίστευση της ορθής τήρησης των όρων της σύμβασης και της διακήρυξης καθώς και της ορθής εκτέλεσης αυτών από την ανάδοχο ένωση, την αξιολόγηση των παραδοτέων υλικών από την ανάδοχο και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών προς διαπίστωση της απόλυτης συμφωνίας με τις απαιτούμενες επί ποινή αποκλεισμού τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης.
Επιπλέον αναλαμβάνει τον έλεγχο και την αξιολόγηση της τήρησης από την ανάδοχο ένωση της κείμενης νομοθεσίας βάσει της οποίας υλοποιούνται παρόμοια έργα αλλά και την αξιολόγηση και τεκμηρίωση εάν συντρέχουν οι οριζόμενοι από την Ε.Π.Π.Ε. λόγοι έκπτωσης της αναδόχου ένωσης, όπως αυτοί αναγράφονται στο από 20.01.2020 Πρακτικό III το οποίο εγκρίθηκε ομοφώνως με την υπ’ αριθμό 31/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Τέλος αναλαμβάνει τον έλεγχο και αξιολόγηση της επίτευξης των στόχων εξοικονόμησης ενέργειας βάσει πραγματικών στοιχείων και μετρήσεων από τους πίνακες διανομής (πίλαρς) του ήδη εγκατεστημένου νέου φωτιστικού εξοπλισμού και την Σύνταξη Τεχνικών Εκθέσεων και Υπομνημάτων προς τεκμηρίωση και διαπίστευση των ως άνω ελέγχων και αποτελεσμάτων.
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 23.994 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Η προθεσμία εκτέλεσης της υπηρεσίας ορίζεται μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντιπαραθέσεως του Δήμου Ρόδου και της αναδόχου εταιρίας, όπως αυτό θα αποφασιστεί από την Επιτροπή Παραλαβής της με αριθμό πρωτοκόλλου 2/1376/11.01.2019 Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (Σ.Π.Υ.).
Η εκτέλεση της παρεχόμενης υπηρεσίας θα γίνει τμηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης.
Θυμίζουμε ότι με ομόφωνη απόφαση, που έλαβε την 6η Νοεμβρίου 2020 σε δια περιφοράς διαδικασία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης για την έγκριση και αποδοχή ή μη της από 26 Οκτωβρίου 2020 γνωστοποίησης ολοκλήρωσης εγκατάστασης της ένωσης εταιρειών “Ο.Τ.Ε Α.Ε. – GLOBILED M.E.Π.Ε – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”.
Η ένωση εταιρειών, όπως έγραψε η «δημοκρατική», γνωστοποίησε στην Επιτροπή Παραλαβής και Παρακολούθησης της Σύμβασης την ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας», γνωστού και ως έργου των LED του Δήμου Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η ανάδοχος ένωση εταιρειών γνωστοποίησε ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού φωτισμού (φωτιστικών, λαμπτήρων και προβολέων), καθώς και η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του συστήματος τηλεδιαχείρισης.
Οπως αναφέρει σε επιστολή της, έχουν εγκατασταθεί 30.403 τεμάχια φωτιστικών, λαμπτήρων και προβολέων LED, καθώς και 600 κόμβοι Globinode2.
Επισημαίνει δε ότι καταγράφεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας από την λειτουργία του νέου δικτύου Led φωτισμού και ότι εκκρεμεί, η υπόδειξη από την αναθέτουσα αρχή των οριστικών σημείων εγκατάστασης των 120 θέσεων έξυπνης στάθμευσης και των 6 θέσεων δημιουργίας Wi-Fi Spots.
Σημειώνει ακόμη ότι οι συγκεκριμένες πιλοτικές εφαρμογές αποτελούν μικρό ποσοστό του έργου της τάξεως του 5% και ότι η υλοποίηση τους ναι μεν θα συνεισφέρει στην εξυπηρέτηση των δημοτών της πόλης, πλην όμως δεν επηρεάζει την ολοκληρωμένη, ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας του δικτύου φωτισμού.

Τα απαιτούμενα υλικά και οι εξοπλισμοί αυτών ήδη βρίσκονται στην αποθήκη της κοινοπραξίας και η εγκατάστασή τους θα γίνει, αμέσως αφού υποδειχθούν τα οριστικά σημεία εγκατάστασης από τον Δήμο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου