Η κυβέρνηση που ξεκίνησε με σύνθημα την «αλλαγή» και την «ελπίδα» που έρχεται, έχει πια καταντήσει να αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό, ό,τι πιο δυσοίωνο και σκοτεινό έχει να επιδείξει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας τα τελευταία πολλά χρόνια.

Παρότι πρόκειται για μια κυβέρνηση μόλις 3 χρόνων, ωστόσο παρουσιάζει πρωτοφανή σημάδια κόπωσης. Και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς τα «βαρίδια» που φέρει, με το πιο βαρύ να είναι ο ίδιος ο κυβερνητικός εταίρος του κ Τσίπρα, ο οποίος πιο συχνά περνά το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, παρά του σπιτιού του.

Για πόσο ακόμα άραγε θα αντέξει ο κ. Τσίπρας να φέρει στην πλάτη του τα αβάσταχτα σκάνδαλα του κυρίου Καμμένου, ο οποίος κάνει business με καταδικασμένους για λαθρεμπόριο όπλων και τα χρήματα του ελληνικού λαού; Όχι πολύ. Σύντομα θα καταρρεύσει υπό το βάρος της δημόσιας κατακραυγής και της αγανάκτησης των πολιτών.

Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το τελευταίο «σκάνδαλο Καμμένου» ως ΝΔ θέσαμε με μια σειρά από καίρια ερωτήματα, στα οποία, όμως, ο Πρωθυπουργός απαξιώνοντας τις διαδικασίες του πολιτεύματός μας άφησε αναπάντητα αναλωμένος σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Προέδρου της ΝΔ και της οικογένειάς του.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για το θέμα αυτό:
1) Ενώ η Βουλή – με την σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. και σχεδόν όλων των Κομμάτων – είχε εγκρίνει μια διακρατική συμφωνία για πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, η Κυβέρνηση ενέπλεξεστην υπόθεση έναν μεσάζοντα. Άραγε, για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται ρητά από το νομοθετικό πλαίσιο του 2011; Για ποιο λόγο «εξαπατήθηκε» η Βουλή; Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση ενέπλεξε έναν μεσάζοντα;

2) Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις και του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές Αρχές; Γιατί υπεγράφη η συμφωνία από τη στιγμή που η Πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει τον Υπουργό Εξωτερικών ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία; Είχε ενημερώσει ο κ. Κοτζιάς; Ποιες οι ευθύνες του;

3) Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει, γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ.€ στα δημόσια ταμεία; Εάν δεν υπάρχει, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκε το ποσό αυτό;

4) Γιατί εκ των υστέρων, αφού ενεπλάκη ο κ. Παπαδόπουλος σ’ αυτήν την υπόθεση δεν ενημερώθηκε η Βουλήγια την ύπαρξη αυτού του μεσάζοντα; Τι είναι τελικά ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι ένας μεσάζων; Ένας μεταφορέας; Γιατί δόθηκε εντολή στον κ. Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα Ε.Α.Σ.;

 

5) Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πωληθούν στη Σαουδική Αραβία 300.000 βλήματα, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη δική μας Πρεσβεία στο Ριάντ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για 100.000 βλήματα. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και τα λεφτά από την πώληση αυτών;

 

6) Έχει επιχειρήσει ο κ. Καμμένος να κάνει και άλλες δουλειές του ελληνικού Δημοσίουμε τον κ. Παπαδόπουλο; Γνωρίζει ο κ. Καμμένος τον εν λόγω κύριο; Διότι, ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ δήλωνε: «… εμείς δεν τον ξέρουμε τον Παπαδόπουλο, δεν έχουμε καμία σχέση», αλλά ο κ. Παπαδόπουλος με επιστολή (27-06-17) της εταιρείας του προς τα Ε.Α.Σ.αναφέρει: «… σε συνέχεια σημερινής μας (27 Ιουνίου 2017) συνάντησης στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του επιβεβαιώνεται με την παρούσα επιστολή το ενδιαφέρον μας για…».

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο της ελληνικής πολιτικής. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν είναι απλώς σύμμαχοι. Είναι το ίδιο. Όπως σφιχταγκαλιασμένοι πορεύθηκαν ως εδώ, έτσι σύντομα θα βρεθούν στον πάτο της πολιτικής λήθης.

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν μαζί για το σκάνδαλο με τους μεσάζοντες και την απώλεια 66 εκ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει ποιοι πήγαν να πάρουν μίζες.

Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε, σήμερα, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη της αλήθειας.  Όλα είναι στο τραπέζι. Όλα θα έρθουν στο φως!

 

 

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ