Το Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφτηκαν την Τρίτη 28-11-2017 στο γραφείο του, οι μαθητές του ΓΕΛ Αφάντου, που συμμετείχαν στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση τηςΕυρώπης των Αξιών» από 15 έως 19 Νοεμβρίου 2017, στη Βασιλική του San Giovanni Maggiore στην Νάπολη της Ιταλίας, το οποίο συνδιοργάνωσαν, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιταλίας, η Ελληνική Κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη και του Δήμου Νάπολης.
Οι είκοσι επτά (27) στο σύνολό τους μαθητές, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Σχολείου κο Βενέτιο Θωμίδη και την εκπαιδευτικό κα Θ. Διαμαντούδη, ενημέρωσαν το κο Χατζηδιάκο για το στόχο του Συνεδρίου και τις εμπειρίες που αποκόμισαν με την συμμετοχή τους. Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν στην εργασία τους, με θέμα: Το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ρώμη, συγκριτική εξέταση», στην επιλογή του θέματος που έγινε με δικά τους κριτήρια, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του Αρχαίου Θεάτρου στο εξωτερικό και στην προκειμένη περίπτωση στην Ιταλία και ειδικότερα του Αρχαίου Θεάτρου της Λίνδου και του Ρωμαϊκού Ωδείου στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.
Ο κος Χατζηδιάκος στη σύντομη αναφορά του, συνεχάρη τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΓΕΛ Αφάντου, για το επίπεδο, την αρτιότητα και την ανταγωνιστικού επιπέδου εργασία που παρουσίασαν στο εξωτερικό, γιατί μέσα από την ώσμωση των Ελλήνων και Ιταλών μαθητών, κατάφεραν να μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων, με τη δημιουργία ομαδικής εργασίας, με καλλιτεχνική μορφή έκφρασης. Τους χαρακτήρισε καλούς πρεσβευτές του νησιού μας στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι παρόμοιες ενέργειες και δράσεις θα έχουν τη στήριξη του Δήμου Ρόδου.
Αρωγοί της προσπάθειας σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση ήταν: Ο Δήμος Ρόδου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κος Ζαχαρίας Αγγελάκος, ο Μουσικοσυνθέτης κος Αντώνης Κυζούλης, ενώ το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσίασαν οι μαθητές, επιμελήθηκε ο Γιώργος Μυστιλόγλου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ