Συνεχίζεται και την Τρίτη ο άστατος καιρός στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά

Ρόδος
Μπόρες και Καταιγίδες ανα διαστήματα το πρωί κυρίως στα ορεινά και τα νότια. Λίγα πράγματα στα κεντρικά και ανατολικά έως καθόλου. Στην πόλη θα υπάρχουν πυρήνες στην θάλασσα που θα προσπαθούν να μπούν να αφήσουν βροχή. Δύσκολο αλλα οχι ενέφικτο.50-50 οι πιθανότητες.
Το μεσημέρι και το απόγευμα ανέπαφη δείχνει να παραμένει η πόλη με την πιθανότητα για κάποια ψιχαλίσματα η μπόρα να βρίσκονται κάτω του 20%. Αντίθετα θα συνεχίζει ανα διαστήματα η βροχή στα ορεινά.
Θα συνεχίζουν οι μπόρες και καταιγίδες την νύχτα στα ορεινά και μάλιστα θα επεκταθούν σε όλο το νησί συμπεριλαμβανομένης και της πόλης για το τελικό πέρασμα.
Λίγο πρίν τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα σταματούν και ο καιρός θα βελτιώνεται.

Κώς 
Μπόρα η παροδική καταιγίδα προβλέπεται τις πρωινές ώρες μόνο στην Κέφαλο. Στο υπόλοιπο τμήμα του νησιού μόνο νεφώσεις.
Το μεσημέρι πρός απόγευμα δεν αποκλείονται σύντομα περάσματα και απο το υπόλοιπο νησί χωρίς όμως να ανησυχούν.
Μετά τις απογευματινές ώρες και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα περνάνε σε ύφεση και ο καιρός βελτιώνεται.

Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος
Αραιές νεφώσεις απο το πρωί έως το μεσημέρι οι οπόιες στην συνέχεια θα πυκνώνουν και θα δώσουν απο το μεσημέρι έως το απόγευμα καταιγίδες ενδεχομένως τοπικά ισχυρές. Στην συνέχεια τα φαινόμενα σταματούν και ο καιρός βελτιώνεται.

Αστυπάλαια
Με νεφώσεις θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα έως λίγο πρίν το απόγευμα όπου σύντομες μπόρες θα επηρεάσουν το νησί για μια ωρίτσα. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Κάσος – Κάρπαθος
Μικρή πιθανότητα για ψιχαλίσματα η ποτιστική βροχή τα ξημερώματα μόνο στην Κάρπαθο για καμια ωρίτσα και κυρίως στα ορεινά. Στην συνέχεια η μέρα θα κυλάει με νεφώσεις και μικρά ανοίγματα μέχρι το απόγευμα που αναμένονται σύντομες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα σταματούν και εδώ και ο καιρός βελτιώνεται.

Καστελόριζο
Με ψιχάλα η μπόρα θα ξεκινήσει η μέρα που γρήγορα θα σταματήσει και έως το βράδυ δεν αναμένεται κάτι περαιτέρω απο νεφώσεις με μεγάλα ανοίγματα. Η μέρα θα τελειώσει όπως άρχισε. Με μπόρα η καταιγίδα έως και μετά τα μεσάνυχτα , στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Νίσυρος – Τήλος – Χάλκη – Σύμη
Με μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα ξημερώνει στα παραπάνω νησιά η μέρα όμως γρήγορα θα σταματούν. Όμβροι θα γυροφέρνουν έως το απόγευμα ολα τα νησιά και θα δίνουν ανα διαστήματα σύντομες καταιγίδες.
Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο Δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν απο το ξημέρωμα στα 5-6 μποφόρ.
Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται απο το βράδυ και στροφή σε Βοριάδες.

Οι θερμοκρασίες δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή την ημέρα την νύχτα θα βρίσκονται σε πτώση :
Βόρεια : απο 14.. έως 19°C
Νότια : απο 15.. έως 20°C
Ορεινά : απο 12.. έως 17°C

Υγρασία : 60% – 95%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ