Ρεπορτάζ

Aγωγή Χατζή κατά TV

Φάκελο προτάσεων για την στήριξη της αγωγής που υπέβαλε κατά ανώνυμης εταιρείας των Αθηνών, που λειτουργεί κεντρικό δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι, κατά του διευθύνοντος συμβούλου και του διευθυντή ειδήσεων αλλά και κατά του προέδρου εταιρείας, που εξέδιδε τοπική εφημερίδα, κατέθεσε χθες αρμοδίως στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου.
Η αγωγή έχει προγραμματιστεί για να συζητηθεί, μετά από αναβολή, την 19η Νοεμβρίου 2015.
Ο κ. Χατζηευθυμίου με την αγωγή του διεκδικεί να διαταχθεί η δημοσίευση της απόφασης που θα εκδοθεί στην πρώτη σελίδα όλων των τοπικών εφημερίδων αλλά και στις ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και να διαταχθεί η ανάγνωση της απόφασης για μια εβδομάδα σε όλες τις ημερήσιες εκπομπές των διαφημιστικών προγραμμάτων του τηλεοπτικού σταθμού.
Ζητά επιπλέον να διαταχθεί ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως της απόφασης η προσωπική κράτηση των εναγομένων προσώπων.
Ο κ. Χατζηευθυμίου διατείνεται ότι έγινε απόπειρα ηθικής εξόντωσής του με την αναγραφή όλως ανύπαρκτων και κατασκευασμένων δημοσιευμάτων στα οποία εμφανίζεται με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο, με σκόρπια χαρτονομίσματα των 500 ευρώ γύρω του και επιταγές δήθεν φέρουσες την υπογραφή του.
Υποστηρίζει ότι ορισμένα πρόσωπα για να κορέσουν το πάθος τους και να ολοκληρώσουν την απαξίαν στο πρόσωπό του, επινόησαν μίαν πρωτοφανή πανελλαδική διαπόμπευσή του. Όπως τονίζει, καθ’ όλη την ημέρα της 25ης Απριλίου 2014 και κατά τον χρόνο μεταδόσεως των διαφημιστικών μηνυμάτων, ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδιδε διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ κειμένου της εφημερίδας, προτρέποντας δια του τρόπου τούτου, το πλήθος των παρακολουθούντων ανά την Ελλάδα και όπου αλλού εκπέμπει ο δίαυλος αυτός, τους τηλεθεατές του, να ενημερωθούν σχετικώς με τα υποτιθέμενα αδικήματα τα οποία διέπραξε κατά τον χρόνο της δημαρχίας του. Ουσιαστικώς, όπως ισχυρίζεται, δια της επινοήσεως της «διαφημίσεως»  αυτής τον κατασυκοφάντησαν ανά το πανελλήνιο.
Τον κ. Χατζηευθυμίου, εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου