ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 2 ανδρών μετά από καταδίωξη και προειδοποιητικές βολές στην Κω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑ

Ενη­με­ρώ­θηκε, πρώτες πρωινές ώρες την 26/8/2023, Περι­πο­λικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρι­σκό­ταν σε προ­γραμ­μα­τι­σμένη περι­πο­λία, για ύποπτο ταχύ­πλοο σκάφος που κινού­ταν με μεγάλη ταχύ­τητα και χωρίς φανούς ναυ­σι­πλο­ΐας, από τις ακτές Αγίου Φωκά προς τα έναντι τουρ­κικά παράλια.

Το εν λόγω ταχύ­πλοο αγνόησε τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Περι­πο­λι­κού σκάφους και επι­χεί­ρησε επι­κίν­δυ­νους ελιγ­μούς απο­φυ­γής, ενώ πραγ­μα­το­ποί­ησε πολλές φορές πορεία εμβο­λι­σμού προς το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το πλήρωμα του Περι­πο­λι­κού σκάφους έκανε χρήση προει­δο­ποι­η­τι­κών βολών σε ασφαλή τομέα, με απο­τέ­λε­σμα την ακι­νη­το­ποί­ηση του ταχυ­πλόου, ενώ οι δύο αλλο­δα­ποί χει­ρι­στές του, ηλικίας 24 ετών αμφό­τε­ροι, οδη­γή­θη­καν στην Λιμε­νική Αρχή Κω.

Από το Λιμε­ναρ­χείο Κω που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κριση, συνε­λή­φθη­σαν την 27/08/2023, οι ανωτέρω 24χρονοι, για παρά­βαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας μετα­νά­στευ­σης και κοι­νω­νι­κής ένταξης και λοιπές δια­τά­ξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκλη­μα­τική οργά­νωση), του άρθρου 10 του Ν. 2168/93 (Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρο­μα­χικά, εκρη­κτι­κές ύλες, εκρη­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς και άλλες δια­τά­ξεις) και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παρά­νομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), ενώ το ανωτέρω Τ/Χ βυθί­στηκε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.