ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χατζηδάκης-ΔΕΘ: Οι ανακοινώσεις θα είναι «μεγάλες» σε μεταρρυθμίσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Για το «κα­λά­θι» της ΔΕΘ, το market pass, την επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα και πολλά θέ­μα­τα που αφο­ρούν την κοινή γνώμη, μί­λη­σε σή­με­ρα (28/8) ο υπουρ­γός Εθνι­κής οι­κο­νο­μί­ας και οι­κο­νο­μι­κών, Κω­στής Χα­τζη­δά­κης.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, μι­λώ­ντας στον Ρ/Σ «Πα­ρα­πο­λι­τι­κά» 90.1 FΜ και ανα­φε­ρό­με­νος στο «κα­λά­θι» της ΔΕΘ, ο υπουρ­γός ση­μεί­ω­σε ότι «το κα­λά­θι με την έν­νοια που το πε­ρι­γρά­φε­τε κάθε χρόνο εσείς οι άν­θρω­ποι των ΜΜΕ θα είναι μικρό, με την έν­νοια των με­ταρ­ρυθ­μί­σε­ων θα είναι με­γά­λο», ενώ ερω­τη­θείς αν μί­κρυ­νε πε­ρισ­σό­τε­ρο το κα­λά­θι των πα­ρο­χών λόγω των πυρ­κα­γιών, ση­μεί­ω­σε ότι «στα τέλη Ιου­λί­ου πε­ρά­σα­με ένα νόμο με τον οποίο υλο­ποι­ή­θη­κε το 50% των προ­ε­κλο­γι­κών δε­σμεύ­σε­ων της ΝΔ σε επί­πε­δο τε­τρα­ε­τί­ας, απο­μέ­νει να υλο­ποι­η­θεί για τα επό­με­να τέσ­σε­ρα χρό­νια το υπό­λοι­πο 50% και επο­μέ­νως πριν καλά-καλά στε­γνώ­σει το με­λά­νι του νόμου αυτού δεν εί­μα­στε έτοι­μοι να φέ­ρου­με πα­ρο­χές οι οποί­ες έτσι και αλ­λιώς στην πλειο­νό­τη­τά τους  θα ισχύ­ουν από την 01/01/24».

Συ­νε­χί­ζο­ντας, και ανα­φε­ρό­με­νος στο market pass, ο κ. Χα­τζη­δά­κης τό­νι­σε ότι θα πάει μέχρι όποτε έχει προ­βλε­φθεί, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι από εκεί και πέρα θα μι­λή­σει ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Ανα­φο­ρι­κά με την επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα, ο ίδιος ση­μεί­ω­σε ότι «εκ­κρε­μούν οι αξιο­λο­γή­σεις», προ­σθέ­το­ντας ότι «εμείς θα πρέ­πει να κά­νου­με μια σο­βα­ρή δου­λειά στο επί­πε­δο του οι­κο­νο­μι­κού επι­τε­λεί­ου και τώρα εν όψει των αξιο­λο­γή­σε­ων αυτών αλλά και μετά όταν με το καλό όπως προ­βλέ­που­με θα πά­ρου­με την επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα διότι δεν θέ­λου­με να εί­μα­στε τε­λευ­ταί­οι στους πρώ­τους, θέ­λου­με να συ­νε­χί­σου­με την προ­σπά­θεια έτσι ώστε η πα­τρί­δα μας να στεί­λει πα­ντού ένα μή­νυ­μα ότι εί­μα­στε μια χώρα που μπο­ρεί κα­νείς να επεν­δύ­σει, που μπο­ρεί να δη­μιουρ­γή­σει και­νούρ­γιες δου­λειές, μια χώρα που μπο­ρεί να υπάρ­ξουν πολ­λές και καλές ευ­και­ρί­ες ιδιαί­τε­ρα για τους νέους αν­θρώ­πους».

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.