Τοπικές Ειδήσεις

Μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης για να σωθεί ένα παιδί 6 μηνών

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης δημιουργείται στη Ρόδο για τη σωτηρία του μόλις 6 μηνών Μιχαήλ Αγγελου Καραολάνη που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Ο μικρούλης πάσχει από Τετραλογία Fallot (TOF). Πρόκειται για συγγενή καρδιακή πάθηση, ενός συνδυασμού των ελαττωμάτων που οδηγεί σε εξασθενημένη πνευμονική ροή αίματος και μειωμένα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.
Τα συμπτώματα της Τετραλογίας του Fallot ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή. Στα βρέφη με μεγαλύτερη στένωση της περιοχής που οδηγεί στην πνευμονική αρτηρία θα έχει μια μειωμένη ποσότητα αίματος που πηγαίνει στους πνεύμονες.
Η μείωση της ροής του αίματος στους πνεύμονες μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και κυάνωση, μία μπλε εμφάνιση του δέρματος. Τα βρέφη μπορεί να εμφανίσουν περιόδους ακραίας κυάνωσης,  οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.


Ο Μιχαήλ Αγγελος πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και για το λόγο αυτό η ομάδα «Ρόδος – Βοηθοί Αγάπης» έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια του παιδιού, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στήνοντας κουμπαράδες σε όλο το νησί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε ο μικρούλης να υποβληθεί εγκαίρως στην απαραίτητη επέμβαση.
Η ομάδα απευθύνει έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες του νησιού, να ευαισθητοποιηθούν και να επιτρέψουν να μπουν κουμπαράδες στα καταστήματά τους, και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχει πρόσβαση και φύλαξη, σε κάθε σημείο του νησιού ώστε να γίνει γνωστή η καμπάνια για τον μόλις έξι μηνών Μιχαήλ Αγγελο Καραολάνη.
Η καμπάνια ευαισθητοποίησης ξεκίνησε πριν από λίγες μόνον ώρες και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου για να στηρίξει την οικογένεια του μικρού οικονομικά είναι μεγάλη.
Τα σημεία, όπου στήνονται κουμπαράδες στη Ρόδο, αυξάνονται ώρα με την ώρα και στόχος είναι να τοποθετηθούν σε όσα περισσότερα σημεία είναι εφικτό ώστε ο στόχος της συγκέντρωσης χρημάτων να επιτευχθεί όσο πιο σύντομα γίνεται.
Οσοι επιθυμούν να στηρίξουν την τεράστια αυτή προσπάθεια για ένα μικρό Ροδιτόπουλο, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μέσω του facebook με την ομάδα «Ρόδος -Βοηθοί Αγάπης» όπου μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα σημεία ανάρτησης κουμπαράδων στο νησί, που ενημερώνονται και αυξάνονται συνεχώς, όσο και για το πώς μπορούν να εγκαταστήσουν στην επιχείρηση ή στο κατάστημά τους κουμπαρά και να γίνουν ένας ισχυρός κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αγάπης για τον μικρό Μιχαήλ Αγγελο.
Σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου στις 15:00 έξω από το Δημαρχείο Ρόδου θα βρίσκονται μέλη της ομάδας «Ρόδος-Βοηθοί Αγάπης» για την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του νησιού, για ένα δικό τους παιδί που χρειάζεται άμεση βοήθεια για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να έχει μια φυσιολογική ζωή.
Παράλληλα, μια μεγάλη αγκαλιά για τον μικρό Αγγελο άνοιξαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Αρη Αρχαγγέλου, που διοργανώνουν φιλικό παιχνίδι βετεράνων στις 10 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για τη θεραπεία του μικρού.
Το φιλικό θα διεξαχθεί στο γήπεδο Αρχαγγέλου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και την πρόσκληση των διοργανωτών έχουν ήδη αποδεχθεί τέσσερις παλιές δόξες του Ολυμπιακού, οι Παναγιώτης Κελεσίδης, Ανδρέας Μπονόβας, Πέτρος Ξανθόπουλος και Νίκος Βαμβακούλας, οι οποίοι θα έρθουν στη Ρόδο και θα αγωνιστούν, παρέα με τους βετεράνους του Άρη, απέναντι στη μικτή που θα συγκροτήσουν οι παλαίμαχοι των υπόλοιπων συλλόγων του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου