ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Daily Mail: Πανικό προκάλεσε στους Βρετανούς επισκέπτες της Ρόδου ο σεισμός

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σεισμός 2
Μέγεθος γραμμάτων
Η Daily Mail, στο άρθρο που φι­λο­ξε­νεί τις δη­λώ­σεις των Βρε­τα­νών, ανα­φέ­ρει πως ο σει­σμός ήταν 5,3 Ρί­χτερ και όχι 4,8 που είναι η επί­ση­μη μέ­τρη­ση

Οι Έλ­λη­νες είναι μα­θη­μέ­νοι στους σει­σμούς, καθώς η χώρα μας συ­γκα­τα­λέ­γε­ται ανά­με­σα στις πιο σει­σμο­γε­νείς πα­γκο­σμί­ως, ανα­λο­γι­κά με το μέ­γε­θος της και τις δο­νή­σεις που δίνει. Οι του­ρί­στες, όμως, δεν ξέ­ρουν από σει­σμούς και αρ­κε­τοί από αυ­τούς τα­ρα­κου­νή­θη­καν για πρώτη φορά στη ζωή τους όταν ο εγκέ­λα­δος χτύ­πη­σε τη Ρόδο.

Η Daily Mail, στη δια­δι­κτυα­κή της έκ­δο­ση ασχο­λή­θη­κε εκτε­νώς με το θέμα, καθώς οι ανα­φο­ρές από τους τρο­μαγ­μέ­νους Βρε­τα­νούς ήταν πάρα πολ­λές, κάτι από­λυ­τα λο­γι­κό, αν σκε­φτεί κα­νείς πως δεν είχαν νιώ­σει ξανά τη Γη να κου­νιέ­ται.

Οι Άγ­γλοι επι­σκέ­πτες, λοι­πόν, της Ρόδου πε­ρι­γρά­φουν τη στιγ­μή του σει­σμού, το­νί­ζο­ντας πως «κου­νή­θη­κε όλο το ξε­νο­δο­χείο για 30 δευ­τε­ρό­λε­πτα». Ένας άλλος του­ρί­στας από το Λί­βερ­πουλ, που πι­θα­νό­τα­τα βρι­σκό­ταν στην πα­ρα­λία, είπε πως «η ξα­πλώ­στρα κου­νιό­ταν για 10-15 δευ­τε­ρό­λε­πτα σαν να ήταν κά­ποιος από πίσω και να έσπρω­χνε».

Πα­ράλ­λη­λα, η Daily Mail ,στο άρθρο που φι­λο­ξε­νεί τις δη­λώ­σεις των Βρε­τα­νών, ανα­φέ­ρει πως ο σει­σμός ήταν 5,3 ρί­χτερ και όχι 4,8, που είναι η επί­ση­μη μέ­τρη­ση.

Λο­γι­κές οι υπερ­βο­λές από τους Άγ­γλους, καθώς ο σει­σμός είναι μία εξαι­ρε­τι­κά τρο­μα­κτι­κή εμπει­ρία, ει­δι­κό­τε­ρα αν κά­ποιος δεν έχει ξα­να­ζή­σει κάτι πα­ρό­μοιο και τα 10 δευ­τε­ρό­λε­πτα μπο­ρεί να φα­νούν αιώ­νας και η σει­σμι­κή δό­νη­ση να μοιά­ζει με τη συ­ντέ­λεια του κό­σμου.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.