Γράφει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στον προσωπικό του λογαριασμό, σχετικά με την προχθεσινή φωτιά στον Μόντε Σμιθ: «Το πρωί έγραφα ότι επαγρυπνούμε. Το απόγευμα το αποδείξαμε. Ολοι μαζί. Μπορεί να πληγωθήκαμε, όμως μέσα σε 2 ώρες κερδίσαμε την μάχη. Ο λόφος του Αγ. Στέφανου (Μόντε Σμιθ) για 2η φορά σώθηκε από τους ασυνείδητους, ή τους εγκληματίες. Τώρα όλοι μαζί θα τον κάνουμε πιο όμορφο. Σας ευχαριστώ όλους.»

Αλήθεια είναι πως όλοι γρήγορα έσπευσαν, Πυροσβεστική, Περιφέρεια, Δήμος, ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εθελοντές και αποφύγαμε τα χειρότερα. Και εύγε σε όλους!

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης  πως «Τώρα όλοι μαζί θα τον κάνουμε πιο όμορφο.» (τον λόφο) ας μας επιτραπεί να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας. Το  ίδιο, ακούσαμε και πέρσι στην σύσκεψη της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017  που συγκάλεσε ο Δήμαρχος «για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά, έχοντας στόχο τόσο την αισθητική αποκατάσταση του τοπίου αυτού που αποτελεί βιτρίνα της Ρόδου, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών από πιθανές κατολισθήσεις.» Μάλιστα συμπλήρωνε πως «Οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες ξεκινώντας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους τα μέσα Οκτώβρη»

Εχουμε 28/7/2018, αλλά η βιτρίνα της Ρόδου παραμένει κρανίου τόπος όχι μόνον αισθητικά, αλλά χωρίς ίχνος κορμοδεμάτων τα οποία θα τοποθετούνταν  για πιθανές κατολισθήσεις. Και εάν συνεργεία της Περιφέρειας δεν πήγαιναν να καθαρίσουν και να κόψουν τα καμένα, ακόμη εκεί θα ήταν θλιβερό ντεκόρ  της βιτρίνας.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας, μόλις χθεσινές. γιατί καλό θα είναι να θυμόμαστε. Γιατί ασφάλεια,  δεν προσφέρουν τα λόγια στους πολίτες, ούτε οι φωτογραφίες με τον Δήμαρχο να σβήνει φωτιές με κλαδιά. Υπάρχουν οι ειδικοί γι’ αυτό. Οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια,  γιατί θα υπάρξουν παρεμβάσεις να μην τους έρθει ο λόφος στο κεφάλι και ομορφιά γιατί δεν θα περπατούν στην ολόμαυρη ράχη. Και κυρίως. γιατί οι υποσχέσεις (για να μην πω υποχρεώσεις) υλοποιούνται.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ