Ειδήσεις

Ο Ξυδάκης ζήτησε από την Κοντουρά να αποσύρει τροπολογία για τον ΕΟΤ

Δίνεται η δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού σε γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού

Τη δυνατότητα απόσπασης και υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού σε γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξήγησε ότι, ενώ η δυνατότητα αυτή έχει ήδη προβλεφθεί με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για την κάλυψη μόνιμων αναγκών, εκ παραδρομής δεν προβλέφθηκε το ίδιο και για τις περιπτώσεις που πρέπει να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες. Συνεπώς, η διατήρηση αυτού του καθεστώτος, δημιουργούσε καθεστώς ανισονομίας των εργαζομένων που έπρεπε να αρθεί, πράγμα που επιδιώκεται με την τροπολογία. Η υπουργός εξήγησε επίσης ότι έχουν ανακύψει έκτακτες ανάγκες ιδίως σε χώρες με μεγάλη δυναμική για την Ελλάδα και ότι υπήρξαν και κάποιες έκτακτες αποχωρήσεις προσωπικού για λόγους υγείας, που πρέπει να καλυφθούν.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης είχε ζητήσει από την υπουργό να αποσύρει την τροπολογία.

«Υπάρχει τροπολογία από το υπουργείο Τουρισμού που αφορά τη δυνατότητα να υπερβούμε το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για τους υπαλλήλους του εξωτερικού του ΕΟΤ και προτείνεται να μπορεί να παίρνει ο υπουργός και από τους υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού, κατ΄ εξαίρεση και καθ΄υπέρβαση των λειτουργιών του υπηρεσιακού συμβουλίου για να καλύπτονται κάποιες ανάγκες. Επειδή δεν έχουμε σε βάθος γνώση και πληροφόρηση του θέματος, να αποφύγουμε να καταστρατηγήσουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα, μια νομοθεσία η οποία διέπει τη λειτουργία πολλών δημοσίων οργανισμών, να μην καταστρατηγήσουμε την αυτοτέλεια του ΕΟΤ», είχε δηλώσει ο κ. Ξυδάκης επισημαίνοντας ότι ο ΕΟΤ είναι ένας Οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Μεσοπόλεμο και έχει ένα πολύ έμπειρο προσωπικό και είχε καλέσει την κ. Κουντουρά να αποσύρει την τροπολογία και να την φέρει τεκμηριωμένη σε άλλο νομοσχέδιο.

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου