Ειδήσεις

Διεθνής διαγωνισμός για τη μίσθωση του «Ελαφος» και «Ελαφίνα»

Τον Αύγουστο του 2017, εκτός απροόπτου, θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την μίσθωση του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Ελαφος» και «Ελαφίνα» στον Προφήτη Ηλία της Ρόδου, σε ιδιώτη.
Στην παρούσα φάση το θέμα έχει τεθεί στον έλεγχο της εκτιμητικής επιτροπής, που έχει οριστεί από το Δήμο Ρόδου, προκειμένου να καθοριστεί το τίμημα της μίσθωσης.
Η ίδια επιτροπή θα καθορίσει και το τίμημα για την μίσθωση δύο καταστημάτων στην Κρεμαστή, μεταξύ των οποίων και του «Classico».
Θυμίζουμε ότι με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός τόπος το τουριστικό συγκρότημα.
Τα δύο ακίνητα, που βρίσκονται σε απόσταση 45 χλμ από την πόλη της Ρόδου και 30 χλμ από το αεροδρόμιο, έχουν ήδη περιέλθει, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «ΔΕΡΜ Α.Ε», η οποία ανέθεσε στην εταιρεία New Symbol την εκπόνηση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αξιοποίηση των χώρων.
Σύμφωνα με αυτήν, το συγκρότημα θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη- επενδυτή, ο οποίος πέραν της διαχείρισης του ξενοδοχείου «Ελαφος», που λειτουργεί και τώρα ως κατάλυμα 22 δωματίων, θα αναλάβει και τις εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου της «Ελαφίνας», 30 δωματίων κι επιπλέον των 17 κατοικιών που βρίσκονται στο χώρο και είναι υπό κατάρρευση.
Ο σημερινός μισθωτής του ξενοδοχείου «Ελαφος» έχει προχωρήσει στη λύση της σύμβασης.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα είχε συγκεκριμένα εκμισθώσει τον Απρίλιο του 2009 ο πρώην Δήμος Καμείρου στην εταιρεία «Γ. και Ε. Μιχαλάκης ΕΠΕ» με αρχικό μηνιαίο μίσθωμα ύψους 8.195,93 ευρώ πλέον χαρτοσήμου. Είχε συμφωνηθεί στην ίδια σύμβαση ότι στα πρώτα 7 έτη της μίσθωσης και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2016 η εταιρεία να καταβάλλει μειωμένο μίσθωμα ύψους 2.048,98 ευρώ για την υλοποίηση της επένδυσης. Με την ίδια συμφωνία είχε αποφασιστεί το μηνιαίο μίσθωμα να μην αναπροσαρμόζεται για την πρώτη πενταετία, ενώ μετά προβλέπετο ετήσια αναπροσαρμογή σε ποσοστό ίσο με το δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως αυτός υπολογίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Το 2012 είχε γίνει δεκτή αίτηση της εταιρείας για την μείωση του μισθώματος σε ποσοστό 20% για το έτος 2013 και η ανάληψη της μίσθωσης από την εταιρεία «Ελαφος Ξενοδοχειακή ΕΠΕ».
Με την υπ’ αρίθμ. 58/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (ειδική διαδικασία άνευ πινακίου) απορρίφθηκε η αίτηση της τελευταίας για την μείωση του μισθώματος που κατέβαλε στον Δήμο Ρόδου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου