ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέτσας: Από νέο κύμα πανδημίας δεν κινδυνεύει η οικονομία αλλά οι ανεμβολίαστοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Ο κ. Πέ­τσας τά­χθη­κε ανε­πι­φύ­λα­κτα υπέρ των υπο­χρε­ω­τι­κών εμ­βο­λια­σμών όχι μόνο για τους υγειο­νο­μι­κούς αλλά για όλους τους πο­λί­τες που βρί­σκο­νται σε υπη­ρε­σί­ες πρώ­της γραμ­μής και σε επαφή με κόσμο, φέ­ρο­ντας μά­λι­στα ως πα­ρά­δειγ­μα τους σερ­βι­τό­ρους, τους υπαλ­λή­λους των ΚΕΠ, τους ερ­γα­ζό­με­νους στις εφο­ρί­ες.

Η κυ­βέρ­νη­ση δίνει με­γά­λη ση­μα­σία να πεί­σει όσους έχουν ακόμη δεύ­τε­ρες σκέ­ψεις για να εμ­βο­λια­στούν τό­νι­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών, Στέ­λιος Πέ­τσας μι­λώ­ντας στην τη­λε­ό­ρα­ση του ΣΚΑΪ και την εκ­πο­μπή «Αταί­ρια­στοι».

Δια­βε­βαί­ω­σε ότι η κυ­βέρ­νη­ση θα πα­ρά­σχει οποιο­δή­πο­τε κί­νη­τρο και οποια­δή­πο­τε διευ­κό­λυν­ση και πως σε αυτό το πνεύ­μα θα κι­νη­θούν και οι ση­με­ρι­νές ανα­κοι­νώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού με τους συ­ναρ­μό­διους υπουρ­γούς.

«(Οι ανα­κοι­νώ­σεις αφο­ρούν) τη δυ­να­τό­τη­τα αν­θρώ­πων που έχουν εμ­βο­λια­στεί ή που θέ­λουν να εμ­βο­λια­στούν, να ξα­να­πά­ρουν την κα­νο­νι­κό­τη­τα στα χέρια τους πολύ πιο γρή­γο­ρα από ότι αν πε­ρι­μέ­να­με όλους τους υπό­λοι­πους που θέ­λουν να κα­θυ­στε­ρή­σουν να το κά­νουν κι εκεί­νοι», ση­μεί­ω­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών.

Ερω­τη­θείς για τυχόν αντι­δρά­σεις από επι­χει­ρη­μα­τί­ες της εστί­α­σης για το δια­χω­ρι­σμό πε­λα­τών και τον έλεγ­χο των πι­στο­ποι­η­τι­κών εμ­βο­λια­σμού, απά­ντη­σε ότι η ει­κό­να που έχει ο ίδιος είναι ότι είναι έτοι­μοι, καθώς επι­θυ­μούν να λει­τουρ­γή­σουν ξανά τους κλει­στούς χώ­ρους, να επα­να­προ­σλά­βουν το προ­σω­πι­κό τους, να επα­να­φέ­ρουν τους τζί­ρους τους.

Ο κ. Πέ­τσας τό­νι­σε ότι δεν πρέ­πει να χαθεί το κα­λο­καί­ρι στην προ­σπά­θεια για χτί­σι­μο του τεί­χους ανο­σί­ας στον κο­ρω­νο­ϊό και προει­δο­ποί­η­σε ότι τυχόν νέο κύμα της παν­δη­μί­ας που θα οφεί­λε­ται είτε στις με­ταλ­λά­ξεις είτε στη χα­λά­ρω­ση, δεν θα έχει με­γά­λη επί­πτω­ση για την οι­κο­νο­μία, αλλά θα επη­ρε­ά­σει κα­θο­ρι­στι­κά τους ανεμ­βο­λί­α­στους. «Δεν κιν­δυ­νεύ­ει η οι­κο­νο­μία, κιν­δυ­νεύ­ουν οι ανεμ­βο­λί­α­στοι», τό­νι­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Εξέ­φρα­σε τον προ­βλη­μα­τι­σμό του για ορι­σμέ­να νησιά κά­ποια από τα οποία και αρ­κε­τά του­ρι­στι­κά στα οποία οι εμ­βο­λια­σμοί είναι λι­γό­τε­ροι από το ανα­με­νό­με­νο και πρό­σθε­σε ότι η κυ­βέρ­νη­ση κάνει ό,τι μπο­ρεί με αύ­ξη­ση των εμ­βο­λια­στι­κών κέ­ντρων, κα­μπά­νιες υπέρ του εμ­βο­λια­σμού και με κι­νη­το­ποί­η­ση των το­πι­κών αρχών προ­κει­μέ­νου να σπεύ­σουν να εμ­βο­λια­στούν οι νη­σιώ­τες.

Ο κ. Πέ­τσας τά­χθη­κε ανε­πι­φύ­λα­κτα υπέρ των υπο­χρε­ω­τι­κών εμ­βο­λια­σμών όχι μόνο για τους υγειο­νο­μι­κούς αλλά για όλους τους πο­λί­τες που βρί­σκο­νται σε υπη­ρε­σί­ες πρώ­της γραμ­μής και σε επαφή με κόσμο, φέ­ρο­ντας μά­λι­στα ως πα­ρά­δειγ­μα τους σερ­βι­τό­ρους, τους υπαλ­λή­λους των ΚΕΠ, τους ερ­γα­ζό­με­νους στις εφο­ρί­ες. Διευ­κρί­νι­σε ότι εκ­φρά­ζει την προ­σω­πι­κή του γνώμη που είναι ξε­κά­θα­ρα ναι αλλά για το τι θα πρά­ξει η κυ­βέρ­νη­ση θα μι­λή­σει η κυ­βέρ­νη­ση.

Πηγή: skai.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.