Σκοπός και στόχος του διεθνούς και εγχώριου τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, που αναφέρθηκαν στο δράμα της 9χρονης κοπέλας, που λιποθύμησε σε φούρνο από την πείνα δεν ήταν, προφανέστατα, να “πλήξουν” την Ρόδο (τέτοιες “θεωρίες συνωμοσίας”, προϋποθέτουν υπερπλεόνασμα φαντασίας και κακώς εννοούμενη αντίληψη για την αποστολή του τύπου), αλλά να υπερτονίσουν το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε τέτοια προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά και μεγέθυνε (παγκοσμίως) τόσο πολύ την ανεργία (ιδίως στον τουρισμό και επισιτισμό), με αποτέλεσμα, π.χ. στη Ρόδο, ένα παιδί να λιποθυμήσει από την πείνα.

Οσοι το παίζουν υπερπατριώτες και εγκαλούν όσους υπηρετούν την αλήθεια και περιγράφουν πραγματικά γεγονότα, για… “εσχάτη προδοσία” (!!), δεν είναι απλώς απορριπτέοι.
Είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ζωή και για την κοινωνική συνοχή και εμποδίζουν εν τοις πράγμασι την εκδήλωση αλληλεγγύης, η οποία με το “κουκούλωμα” δεν μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος για ευδοκίμηση.
Αν πραγματικά πιστεύουν ότι με το “κουκούλωμα” της αλήθειας και τις ύβρεις, προς όσους την παρουσιάζουν γυμνή, υπηρετούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου, είναι βαθιά νυχτωμένοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως, της ανά τους αιώνες ιστορικής πραγματικότητας.
Αν αυτή, πιο πέρα, είναι η “δημοκρατία” τους και η αντίληψή τους περί ελευθεροτυπίας, και ειδησεογραφίας τότε η απάντηση είναι μία: Εξεστι αυτοίς ασχημονείν!

Βασίλης Αθανασίου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ