Ειδήσεις

Οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες αντιδρούν στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της ΕΕ

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαιρετικά απογοητευτική και ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση, τη στιγμή που προσπαθούμε να ανοικοδομήσουμε την παγκόσμια οικονομία μας», είπε, μεταξύ άλλων, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, Τόρι Έμερσον Μπαρνς, αναφερόμενη στους περιορισμούς της ΕΕ για την υποδοχή ταξιδιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μόνο στις ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με ταξίδια αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/3 των θέσεων απασχόλησης που έχουν χαθεί λόγω της πανδημίας. Η υγεία είναι υψίστης σημασίας και οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν βέλτιστες πρακτικές, όπως η χρήση μάσκας, αλλά βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που θα πρέπει να καταγράψουμε πρόοδο», τονίζει η Τόρι Έμερσον Μπαρνς.

Μπορεί η Ευρώπη να επιτρέπει στους τουρίστες τρίτων χωρών να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά από την 1η Ιουλίου σε χώρες της ΕΕ, αλλά οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι τώρα μεταξύ των κρατών εκείνων που θεωρούνται επιδημιολογικά  πολύ επικίνδυνα, επειδή δεν έχουν ελέγξει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στις χώρες που πήραν το «πράσινο φως» από την ΕΕ περιλαμβάνεται επίσης η Κίνα, υπό την προϋπόθεση και η Κίνα να δεχθεί τους ταξιδιώτες από χώρες-μέλη της ΕΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες απαγόρευσαν την είσοδο στους περισσότερους ταξιδιώτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο, όταν ο ιός βρισκόταν σε έξαρση στην Ευρώπη, δεν έχουν χαλαρώσει τους δικούς τους περιορισμούς, παρόλο που οι καταγεγραμμένοι θάνατοι και τα κρούσματα στη Γηραιά Ήπειρο έχουν μειωθεί.

«Αυτό είναι ανεπιθύμητο νέο και θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάκαμψη, ειδικά εάν αυτή η απαγόρευση οδηγήσει σε αντίποινα, όπως συμβαίνει συχνά», κατέληξε.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου