Ειδήσεις

Αντισταθμιστικά μέτρα για τους ταξιτζήδες

«Η τροπολογία, προβλέπει την κατάργηση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης οχήματος με οδηγό δεν μπορεί να ακυρωθεί, καθώς αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα των θεσμών για να κλείσει η αξιολόγηση». Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα. Δεσμεύθηκε όμως ότι θα αναζητηθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να μετριαστούν οι όποιες συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει αυτό το μέτρο στον κλάδο.
Δεδομένης της δέσμευσης του υπουργού, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα εν μέσω της θερινής σεζόν. Οι λύσεις που μπορεί να εφαρμοστούν, θα συζητηθούν σε νέα προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν οι αυτοκινητιστές με τον υπουργό στις 20 Ιουλίου.
«Μας ικανοποιεί σε πρώτη φάση η δέσμευση του υπουργού για την εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων. Δεν σκοπεύουμε να προβούμε στο άμεσο διάστημα σε καμίας μορφής κινητοποίηση προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα εν μέσω της τουριστικής σεζόν. Έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τον υπουργό όπου πλέον θα συζητήσουμε ποια θα είναι τα μέτρα αυτά. Ο υπουργός έδειξε θετική πρόθεση να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη τροπολογία και θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί κάποια λύση», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, κ. Θεοδόσης Καστανίδης.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί στη Ρόδο αντιδρούν στην τροπολογία που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι στο εξής θα μπορεί κανείς να προχωρά στη μίσθωση αυτοκινήτου με οδηγό χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για τη δραστηριοποίηση μη αδειοδοτημένων ταξί (mini van και mini bus) στην αγορά μεταφορών.
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θεοδόση Καστανίδη η ζήτηση των ταξί έχει μειωθεί κατά 50% λόγω των mini bus. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν πραγματοποιούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι με αποτέλεσμα να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη: «Αν γίνονταν κανονικά οι έλεγχοι θα καταφέρναμε να κερδίσουμε ξανά το ποσοστό που χάσαμε από την πελατεία μας. Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι όμως το κενό του νόμου καταφέρνουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε βάρος μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου