Ειδήσεις

Επιτυχημένη η ομιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές (26.6.2014), στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ανοικτή ομιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Ειδικότερα, η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου «ο Αίθωνας», ως μια προληπτική δράση και προσπάθεια ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και της εξάρτησης, γενικότερα, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κλήθηκαν καταρτισμένοι ομιλητές και συγκεκριμένα ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και η Κλινική Ψυχολόγος κα Μαρία Κωνστάντζου, οι οποίοι ανέπτυξαν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

o Είδη και διακρίσεις ναρκωτικών ουσιών,

o Αιτίες και παράγοντες (οικογενειακό – κοινωνικό – φιλικό περιβάλλον) που επηρεάζουν την ψυχολογία και οδηγούν στη χρήση των ναρκωτικών, κυρίως από νέους,

o Το ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν. 4139/13),

o Επιδράσεις των ναρκωτικών στον ανθρώπινο οργανισμό,

o Χρήσιμες συμβουλές για γονείς και νέους.

Την ομιλία παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, νέοι και αστυνομικοί, ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό.

Τονίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία στο Νότιο Αιγαίο θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως ομιλίες σε σχολεία και ιδρύματα, έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων κ.λπ., συνεργαζόμενη με όλους τους τοπικούς φορείς, για την ενημέρωση των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και, κυρίως, την στήριξη των νέων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου