Αθλητικά

Δήλωση Μάνου Κόνσολα για την ανακοίνωση του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης «Αρχάγγελος»

«Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης (Α.Σ.Κ.) «Αρχάγγελος» και η οποία μου επιρρίπτει ευθύνες για το ζήτημα της κατασκευής του κλειστού γηπέδου Αρχαγγέλου.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση απηχεί τις απόψεις των ανθρώπων του συλλόγου, της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα όσων γνωρίζουν την αλήθεια για τις διαχρονικές προσπάθειές μου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (2012-2015) με Πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά και Υφυπουργό Αθλητισμού τον κ. Γιάννη Ανδριανό, μετά από επίμονες προσπάθειές μου, με νομοθετική ρύθμιση, δόθηκε η δυνατότητα της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, μαζί με την τότε Τομεάρχη Αθλητισμού της Ν.Δ., κα. Άννα Καραμανλή, αναδείξαμε το θέμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στην κατεύθυνση εκπόνησης μελέτης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) με δεδομένο ότι υπήρχε χωροθετημένη και αδειοδότημένη έκταση στην περιοχή Λειβάδα.

Μάλιστα, τονίζαμε, ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την ταχύτερη κατασκευή του έργου.

Επανήλθα τον Μάρτιο του 2021, με παρέμβασή μου προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Μαυρωτά, όπου ζητούσα να χρηματοδοτηθεί και να πραγματοποιηθεί από τη Γ.Γ.Α. μια μελέτη ενός κλειστού γυμναστηρίου, ώστε να μπορέσει να ανεγερθεί το κλειστό στην περιοχή Λειβάδα της Αρχαγγέλου, όπου υπάρχουν αδειοδοτημένα 100 στρέμματα.

Επισύναψα, μάλιστα, το σχετικό ΦΕΚ με το ρυμοτομικό της περιοχής, τις προτάσεις του Α.Σ.Κ. Αρχαγγέλου και ένα σχέδιο κάτοψης γηπέδου.

Είναι σαφές ότι η θέση μου ήταν πάντα συγκεκριμένη, ξεκάθαρη και κυρίως σταθερή.

Ζητούσα τη χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Α. της μελέτης, αφού με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και το έργο, όπως έγινε και με το δημοτικό κολυμβητήριο στην Ιαλυσό που εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η θέση μου αυτή δεν εισακούστηκε.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να μηδενίσω καμία προσπάθεια της αυτοδιοίκησης, που πιστεύω ότι θα έχει τις δικές της απαντήσεις.

Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά στον Αρχάγγελο δικαιούνται να έχουν ένα κλειστό γήπεδο για να προπονούνται και να παίζουν.

Είμαι, λοιπόν, και πάλι στη διάθεση όλων για να βρούμε τον τρόπο και τη λύση στη βάση της ορθολογικής πρότασης που είχα καταθέσει.

Θα συνεχίσω την προσπάθεια λειτουργώντας πάντα συγκροτημένα, με ειλικρίνεια και αλήθεια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου