Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, (σημ.: ακολούθησαν δύο άλλα) στάθηκε ικανό να προκαλέσει αναστάτωση. Συνωστισμός σημειώθηκε στα σούπερ μάρκετ (χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος), ιατρικές μάσκες και αντισηπτικά χεριών εξαντλήθηκαν από την τοπική αγορά (σχετικά έγραψε χθες η «δ»)!
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σούπερ μάρκετ επί της λεωφόρου Λίνδου υπήρξε τόσο μεγάλη προσέλευση το απόγευμα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να κληθεί η Τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στην περιοχή.
Προφανώς οι εικόνες με τα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας και τα σχετικά ρεπορτάζ «θορύβησαν» τους πολίτες που έσπευσαν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα μακράς διαρκείας. Όπως όμως σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας δεν αποτελούν παρά… φωτογραφία της στιγμής και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθώς υπάρχει επάρκεια προϊόντων και δεν έχει σταματήσει η παραγωγή!
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Πάππου δήλωσε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά και τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ελλείψεις ειδών βασικής ανάγκης, αφού συνεχίζονται κανονικά η παραγωγή και οι εισαγωγές.
«Υπάρχει όντως αυξημένη προσέλευση στην αγορά και στα σούπερ μάρκετ και διαπιστώνουμε μεγάλη κατανάλωση σε είδη βασικής ανάγκης και σε προϊόντα μακράς διάρκειας. Θα πρέπει όμως να γίνει γνωστό, ότι υπάρχει τεράστια επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Η βιομηχανία έχει όλους τους κωδικούς διαθέσιμους. Η παραγωγή και εισαγωγή προϊόντων συνεχίζεται κανονικά. Δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη προϊόντων πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, άλευρα, γάλα, ζάχαρη, καφέ) και δη τροφίμων στην αγορά. Οι εικόνες με τα άδεια ράφια στην Ιταλία, προέρχονται από σούπερ μάρκετ τα οποία ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες που δεν τηρούν αποθήκες και που την επόμενη γεμίζουν και πάλι. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να προμηθευόμαστε τεράστιες ποσότητες προϊόντων που πιθανόν να μη καταναλωθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης τους», είπε ο κ. Πάππου, ο οποίος συνέστησε να επικρατήσουν ηρεμία και χαμηλοί τόνοι.

Εξαντλήθηκαν
οι ιατρικές μάσκες
Οι ιατρικές μάσκες εξαντλήθηκαν εδώ και μέρες, το ίδιο και οι αντισηπτικές λοσιόν χεριών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χειρουργικές μάσκες ενώ σε έλλειψη είναι και οι αντισηπτικές λοσιόν», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης. Νέες «παρτίδες» αναμένονται στο πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου.

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊού. Πριν λίγες μέρες διεξήχθη με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας και συντονισμού, ενώ σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, έχουν ανασταλεί οι άδειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
«Έχουμε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε και να εφαρμόζουμε άμεσα τις όποιες οδηγίες», δήλωσε στη «δ» ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρ. Ρουμάνης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ