Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Βασ. Υψηλάντη, πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας με τον Πρέσβη της Ιταλίας στη Βουλή

Την κοινή στάση Ελλάδας-Ιταλίας στην αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα όπως το μεταναστευτικό, η αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ασφάλειας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι προκλήσεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου επιβεβαίωσαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας στη συνάντησή τους με τον νέο πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Paolo Cuculi.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων διεφάνη η πρόθεση των δύο πλευρών για στενότερη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Υπό το πρίσμα πολυεπίπεδης διεύρυνσης των επαφών, ο Ιταλός Πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον για διενέργεια των απαραίτητων κινήσεων, ώστε να ακολουθήσει επέκταση του ιταλικού προξενικού δικτύου στην Ελλάδα.

Σημειώθηκε επίσης η πρόθεση για περαιτέρω σύμπραξη με σκοπό την κατά το δυνατό πιο αρραγή συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ, τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλειος Νικόλαος Υψηλάντης (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας), Δημήτριος Μπιάγκης (Αντιπρόεδρος) και τα μέλη κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Μαρία Αθανασίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου