Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου αλλάζει LED σε δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Mια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση, που αφορά στην αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον… Δήμο Ρόδου, έχει προκαλέσει θόρυβο στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εντολή προς την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου να σταματήσει η παράνομη αυτή επέμβαση!
Την 25η Φεβρουαρίου 2020 συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απέστειλε στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου την ακόλουθη επιστολή:
«ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση φωτιστικών στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο νήσου Ρόδου»
Έχουμε διαπιστώσει ότι έχετε προβεί σε αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας χωρίς να προηγηθεί σχετική αδειοδότηση από την Υπηρεσία μας.
Συγκεκριμένα έχουν αντικατασταθεί φωτιστικά στα τμήματα των Επαρχιακών οδών από διακλάδωση της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου εις χλμ.θ. 7 +900 προς Κόσκινού μέχρι συναντήσεως της Επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας, καθώς και στην Επαρχιακή οδό Ρόδου – Ιαλυσού (Λεωφόρος Ηρακλειδών).
Θέτουμε υπόψη σας ότι στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη έργου «Επέκταση – βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο ν. Ρόδου» θα αντικατασταθεί το σύνολο των ιστών στα τμήματα του οδικού δικτύού που χωρίς έγκριση ή έστω ενημέρωση επεμβαίνετε.
Επιπλέον υπάρχει υπό εξέλιξη η προμήθεια «Εξοικονόμηση Ενέργειας, στον δίκτυο οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την Προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED» στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν φωτιστικά στους νέους ιστούς, αλλά και σχεδόν στο σύνολο των ιστών του Επαρχιακού οδικού δικτύου.
Παρακαλούμε για την παύση των επεμβάσεων εκ μέρους σας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας και για την άμεση επικοινωνία – ενημέρωση της Υπηρεσίας μας.

Ε.Π.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τ.Ε.
Μαριάς Εμμανουήλ
Πολιτικός Μηχανικός»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου