Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα εξεταστεί την προσεχή Τρίτη υπόθεση με κατηγορούμενους δύο Ροδίτες για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας 33χρονος Αλβανός, προσωρινά κρατούμενος, σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και καλλιέργειας κάνναβης.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία ενός 28χρονου ημεδαπού, στον οποίο είχε βεβαιωθεί τροχαία παράβαση, μετά από φωτογράφηση RADAR, παρ’ ό,τι δεν ήταν κύριος ή κάτοχος του επιβατηγού αυτοκινήτου ούτε το είχε οδηγήσει ποτέ.
Η παράβαση κατεγράφη επί της εθνικής οδού Άρτας – Ιωαννίνων και βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, περιοχή στην οποία δεν έχει μεταβεί, ποτέ μέχρι σήμερα στη ζωή του.
Είχε αλλάξει δύο φορές το αστυνομικό δελτίο της ταυτότητάς του στη Ρόδο, τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2014.
Όπως υποστηρίζει γνώρισε σε νυχτερινό κέντρο, όπου εργαζόταν, ένα Ροδίτη, με τον οποίο ανέπτυξε σχέσεις και του μετέφερε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Ο καταγγελλόμενος φέρεται να του υποσχέθηκε ότι θα του έβρισκε εργασία.
Σε κάποια στιγμή του έδωσε την ταυτότητά του προκειμένου να τον εξυπηρετήσει για την έκδοση διαβατηρίου στο όνομά του, το οποίο και θα χρησιμοποιούσε με τη φωτογραφία του για να ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, ενώ του πρόσφερε για την υπηρεσία του αυτή 5.000 ευρώ, τα οποία, όπως υποστηρίζει δεν δέχτηκε.
Στα τέλη του Οκτωβρίου του 2012 του τηλεφώνησε από την Αθήνα και τον ενημέρωσε ότι του είχε βρει εργασία σε κάποια εταιρεία ζητώντας του να του στείλει ταχυδρομικώς φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής του ταυτότητας και της άδειας οδηγού.
Με τη συνδρομή του δικηγόρου κ. Μιχάλη Νιοτή διαπίστωσε ότι επ’ ονόματί του είχαν εκδοθεί άδειες για τις αγορές αυτοκινήτων και συγκεκριμένα ενός Citroen C2, το οποίο είχε μεταβιβαστεί στο όνομά του από κάποιον κάτοικο Κρεμαστής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνέδραμε τον καταγγελλόμενο έναντι αμοιβής 100 ευρώ.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να είναι ο ένας εκ των κατηγορουμένων.
Στην πορεία διαπίστωσε ότι είχαν ασφαλιστεί στο όνομά του τρία αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου. Από συγγενή του εφοριακό, διαπίστωσε μάλιστα ότι και τα τρία αυτοκίνητα ήταν δηλωμένα στο όνομά του.
Όταν ξεκίνησε, όπως ισχυρίζεται τις έρευνες, δέχτηκε τηλεφωνήματα από άγνωστα σ’ αυτόν πρόσωπα να μην προχωρήσει σε καταγγελίες. Τα ίδια άτομα φέρονται να τον πληροφόρησαν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν σε φυλακή στο εξωτερικό!
Στην πορεία διαπίστωσε ότι ο καταγγελλόμενος είχε μεταβιβάσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιδιοκτησία του κάνοντας χρήση πλαστού αστυνομικού δελτίου της ταυτότητάς του, που έφερε φωτογραφία ενός προσώπου το οποίο δεν γνωρίζει.
Ενας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση υπέβαλε την 6η Νοεμβρίου 2017 μήνυση κατά 33χρονου Αλβανού και κάθε άλλου υπεύθυνου προσώπου αρνούμενος τα όσα του αποδίδονται και κατονομάζοντάς τον ως τον ενορχηστρωτή της υπόθεσης.
Υποστηρίζει ότι ο Αλβανός είναι εκείνος ο οποίος προέβη σε πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης εις βάρος του.
Ισχυρίζεται ειδικότερα ότι η ταυτότητα και τα στοιχεία του θύματος βρέθηκαν στην κατοχή του Αλβανού, περί τον Νοέμβριο 2012, με την θέλησή του, ο οποίος, λόγω του ότι είχε ανάγκη από χρήματα, δέχθηκε να χρησιμοποιήσει ο Αλβανός την ταυτότητά του για να λάβει αμοιβή ύψους 5.000 με 7.000 ευρώ.
Πράγματι ο Αλβανός έλαβε τα στοιχεία του παθόντος, έβγαλε φωτοτυπίες και του επέστρεψε τα γνήσια, αλλά δεν του έδωσε ποτέ χρήματα για τις «υπηρεσίες του».
Διατείνεται παραπέρα ότι το θύμα προέβη σε ψευδή δήλωση απώλειας της ταυτότητάς του και υπέβαλε αίτημα αντικατάστασης λόγω φθοράς και δύο μέρες μετά υπέβαλε την μήνυση.

Ο Αλβανός, όπως υποστηρίζεται, προέβη σε μεταβίβαση, εν αγνοία του μηνυτή, του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιούσε ο ίδιος στην Αθήνα αλλά το είχε αγοράσει στο όνομά του, γιατί δεν είχε άδεια παραμονής.
Ο μηνυτής μάλιστα χρησιμοποιούσε το όχημα και προέβαινε εξ’ ονόματός του σε μεταβιβάσεις ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Γαλλία.
Ο 33χρονος Αλβανός, είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2017 μετά την σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Web of Drugs».
Σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες στ’ Αφάντου και στην Αρχίπολη, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
O 33χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου Mercedes την 15:30 ώρα της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Κολυμπίων –Αρχίπολης.
Αφού ακινητοποιήθηκε βρέθηκαν στο όχημα 186 δενδρύλλια κάνναβης το ύψος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 3 και 13 cm.
Σε έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι σε αγροτική περιοχή της Αρχίπολης υπήρχε αγρός που φέρεται να καλλιεργούσε μαζί με τον πατέρα του, κι εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν συνολικά 235 δενδρύλλια κάνναβης.
Στο αγρόκτημα βρέθηκε εξάλλου και κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο για το οποίο δεν είχε γίνει ταξινόμηση από το Υπουργείο Συγκοινωνιών.
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος φέρεται από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έγινε να είχε επικοινωνία με 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρίθηκε μαζί με ακόμη 6 κατηγορούμενους, προσωρινά κρατούμενος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων στην υπόθεση που εξετάζεται παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ