Ειδήσεις

Ρέτσος: Πολλαπλάσια των 140 εκατ.ευρώ η συνεισφορά του τουρισμού στο δημόσιο

Με μια ανάρτησή του στο twiiter ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων  υπογράμμισε τη μεγάλη συνεισφορά του τουρισμού στα δημόσια έσοδα vis a vis της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών.

«Απλά για να έχουμε τη συνολική εικόνα, μόνο από το φόρο διαμονής το 2018, έναν από τους πολλούς φόρους που επιβαρύνουν τις χιλιάδες μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, βεβαιώθηκαν 140 εκ. ευρώ. Προσθέστε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλος παρεπιδημούντων, κλπ..» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Αφορμή γιαυτό ήταν η υπογραφή νέου συνυποσχετικού που αφορά στην εθελοντική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στην ελληνική οικονομία, αορίστου διάρκειας, στην οποία προχώρησαν η κυβέρνηση και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις στη βάση των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών που επικαλείται το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωσή του το ποσό της εθελοντικής εισφοράς αναμένεται να έλθει περίπου στα 75 εκ. ευρώ και πλέον.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία ΓΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στάθηκε στο θέμα της υπερφορολόγησης που πλήττει τα μικρά ξενοδοχεία. «Το 2018 είχαμε βεβαίωση 140 εκ από το τέλος διαμονής. Ενώ στον προϋπολογισμό είχαν εγγραφεί 75 εκ. Μόνο για το καλοκαιρινό τρίμηνο όπως είχαμε προτείνει για να μην πληγεί το μικρό ξενοδοχείο βεβαιώθηκαν 70 εκ. Το πλεονάζον θα μπορούσε να είναι ανταποδοτικό δυστυχώς όμως δεν έγινε» ανέφερε ο κ. Ρέτσος και στάθηκε στο θέμα της αντοχής των υποδομών στο φόντο της τουριστικής ανάπτυξης.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου