Διενεργήθηκαν την Τρίτη αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν εκ νέου πρώτη δύναμη την Εκπαιδευτική Συνεργασία με διαφορά από την Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδ/κών που ήρθε δεύτερη.
Συγκεκριμένα η Εκπαιδευτική Συνεργασία έλαβε 255 ψήφους και τρεις έδρες αυξάνοντας το ποσοστό της σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά, ενώ η Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδ/κών πήρε 137 ψήφους και δύο έδρες. Η Αριστερή Ενωτική Κίνηση Καθηγητών έλαβε 136 ψήφους και δύο έδρες, ενώ καμία έδρα δεν κατάφερε να αποσπάσει το ΠΑΜΕ που έλαβε 64 ψήφους.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε να μας δώσετε την πρώτη θέση για μια ακόμα φορά, στις εκλογές ανάδειξης διοικητικού συμβουλίου των καθηγητών της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού της «Εκπαιδευτικής Συνεργασίας», δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Ανδρέας Μαρίνος, που όπως όλα δείχνουν θα ηγηθεί και πάλι του διοικητικού συμβουλίου.
Οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης έδωσαν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στην Εκπαιδευτική Συνεργασία αξιολογώντας προφανώς θετικά την δυναμική διοίκηση του κλαδικού τους οργάνου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας. Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις ήταν η επίλυση των προβλημάτων που είχαν να κάνουν με τη στέγαση και τις μετακινήσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών που έρχονται να υπηρετήσουν σε σχολεία της Ρόδου και της συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Dodekanisos Seaways αντίστοιχα. Μία ακόμη πρωτοβουλία για την στήριξη των εκπαιδευτικών, ήταν το πρόγραμμα εκπτώσεων σε τοπικές επιχειρήσεις με την ειδική εκπτωτική κάρτα.
Δυναμικές ήταν οι παρεμβάσεις της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και σε θέματα που είχαν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στα νησιά, την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Εξίσου δυναμικές ήταν οι παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις με αφορμή νομοσχέδια για την παιδεία. Τελευταία μεγάλη κινητοποίηση έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ