Τοπικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα με κορυφαίους ομιλητές

Ο Πρέσβης επί τιμή κ. Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, θα είναι ο ομιλητής στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2019 στην Ρόδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από το 2017, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τις ενέργειες συντονίζει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κα Χαρούλα Γιασιράνη, μαζί με τον καθηγητή κ. Σωτήρη Ντάλη και μέχρι στιγμής έχουν έρθει στη Ρόδο, πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της διπλωματίας, όπως ο Γιώργος Σαββαΐδης, ο Παύλος Αποστολίδης, ο Βασίλης Κασκαρέλης και οι Καθηγητές: Θάνος Βερέμης, Σωτήρης Ντάλης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πρώην υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με την κα Γιασιράνη: «Συνεχίζεται η συνεργασία της ΠΝΑΙ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα με την Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών. Αυτή η συνεργασία έχει να κάνει με μια σειρά από σεμινάρια τα οποία λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με αντικείμενο τα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα με κορυφαίους ομιλητές. Τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο κι εγώ προσωπικά, θέλαμε να δώσουμε μια ξεχωριστή διάσταση στα σεμινάρια αυτά, καθώς θεωρούμε ότι η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση των νησιών μας, αποτελεί μια “πρόκληση” για την ενημέρωση των πολιτών, για τα όσα διαδραματίζονται στην διπλωματία και στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Εγκαινιάσαμε αυτή τη συνεργασία, στην οποία θα δώσουμε τόσο διάσταση όσο και συνέχεια. Ξεκινήσαμε το 2017 και συνεχίζουμε, αφού το ενδιαφέρον για αυτά τα πολύ σημαντικά σεμινάρια που πλαισιώνονται από διακεκριμένους Διπλωμάτες και Ακαδημαϊκούς, οι οποίοι μεταδίδουν πολύτιμη γνώση στο πολυπληθές ακροατήριο τους, συνιστούν αντικείμενο γνώσης λόγω της γεωγραφικής μας θέσης αλλά και των γεωπολιτικών συνθηκών που αλλάζουν στην περιοχή μας. Την επιστημονική φροντίδα έχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης».
Ο επόμενος καλεσμένος είναι ο Πρέσβης επί τιμή κ. Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και η ομιλία του θα γίνει και πάλι στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Θεόδωρος
Σωτηρόπουλος
Ο κ. Θεόδωρος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1977 πήγε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μεταξύ 1980 και 1984 εργάσθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια, και μεταξύ 1984 και 1989 στο Τμήμα Βαλκανίων στο Υπουργείο. Από το 1989 έως το 1993 ήταν Γενικός Πρόξενος στο Τορόντο του Καναδά και από το 1993 έως το 1997 στην Πρεσβεία της Βιέννης. Το 1997 έγινε διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού (Σημίτης) όπου και παρέμεινε έως το 2003, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρέσβης στην Πρεσβεία της Βιέννης και παράλληλα Μόνιμος Αναπληρωτής, ενώ το 2009 Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου