Ρεπορτάζ

Εμπλοκή γνωστού ηθοποιού σε ακίνητο της Χάλκης

Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου συζητήθηκε χθες η υπόθεση με εναγόμενο τον γνωστό ηθοποιό και μοντέλο κ. Νικόλαο Παπαδάκη και μια νοσηλεύτρια, κάτοικο Φλόριντας ΗΠΑ, μετά από αγωγή νομής ακινήτου στη Χάλκη που άσκησε μια οικοκυρά, κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής.

Σύμφωνα με την αγωγή, που υποστήριξε η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Αρνιθενού και είχε ασκήσει η δικηγόρος κ. Ανδριάνα Μπαφίτη, ο πατέρας της ενάγουσας, που πέθανε στις 16 Ιανουαρίου 1987 στο Χαϊδάρι Αττικής με την από Δεκεμβρίου 1986 ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία δημοσιεύτηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της 29 Μαΐου 1987, της άφησε ολόκληρη την κτηματική περιουσία του, που είχε στο νησί της Χάλκης και στο Χαϊδάρι Αττικής.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων τα οποία είχε ο πατέρας της στην ιδιοκτησία του (κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή) ήταν και ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού του Δήμου Χάλκης Δωδεκανήσου στην θέση Ιμπόριο.

Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση 355 τετραγωνικά μέτρα και εντός αυτού υπάρχει παλαιός φούρνος χωρίς σκεπή και ένα μεγάλο δέντρο.

Το παραπάνω οικόπεδο, όπως διατείνεται, περιήλθε στον πατέρα της κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή διότι ήταν ο μοναδικός εξ αδιαθέτου κληρονόμος του προαποβιώσαντος αδελφού του αλλά και ο εξ αδιαθέτου κληρονόμος του κατά το 1922 αποβιώσαντος πατρός του.

Η πράξη δηλώσεως αποδοχής κληρονομιάς της ενάγουσας μεταγράφηκε νόμιμα στο υποθηκοφυλακείο του Δήμου Χάλκης.
Όπως ισχυρίζεται, το έτος 2003, η εναγόμενη νοσηλεύτρια την βρήκε στην Χάλκη (ερχόμενη από την Αμερική γιατί εκεί κατοικεί) και ισχυρίστηκε ότι το οικόπεδο αυτό είναι τμήμα μεγαλύτερης δικής της ιδιοκτησίας.

Στη συνέχεια περιέφραξε το οικόπεδο κατά τον Οκτώβριο του 2003 και η ενάγουσα υπέβαλε αίτηση στον Εισαγγελέα Ρόδου και στην 20 Οκτωβρίου 2003 έδωσε εντολή στην Αστυνομία Χάλκης να συστήσει σε δύο κατοίκους που έκαναν την περίφραξη για λογαριασμό της εναγόμενης, να τακτοποιήσουν το θέμα και να αφαιρέθηκε η περίφραση.

Η ενάγουσα διαπίστωσε ότι την 20/11/2003 η εναγόμενη, εδήλωσε ενώπιον συμβολαιογράφου ότι αποδέχεται την κληρονομιά της μητέρας της και του πατέρα της και στην αποδοχή της εμπεριέχεται ενσωματωμένο στα δύο ακίνητά της και το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι η εναγόμενη μεταβίβασε τα δύο ακίνητα.

Με τον υπ’ αριθμό 24190/13-06-2006 συμβόλαιο μεταβίβασε λόγω πωλήσεως στον κ. Παπαδάκη τα δύο ως άνω ακίνητα.

Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι απεφάσισε να προχωρήσει δικαστικώς αλλά δεν είχε την δυνατότητα, να αντιμετωπίσει τα έξοδα διότι δεν διέθετε τους απαραίτητους πόρους για την αντιμετώπιση των εξόδων της δίκης.

Για το λόγο αυτό ζήτησε (μέσα από σχετική αίτηση) από το Πρωτοδικείο της Ρόδου να της ορίσει δικηγόρο για άσκηση διεκδικητικής αγωγής και ασφαλιστικά μέτρα περί νομής εναντίον της εναγόμενης και του εναγομένου.

Υποστηρίζει ότι ο καιρός περνούσε και ο δικηγόρος, που της είχε οριστεί, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που είχε, δεν κατέστη δυνατόν να ασκήσει τη διεκδικητική αγωγή της κατά των ως άνω εναγομένων.

Εν τω μεταξύ περιέφραξε το οικόπεδο το 2008 αλλά μετά την περίφραξη ο κ. Παπαδάκης, όπως ισχυρίζεται την κατέστρεψε.

Ισχυρίζεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011 ήλθε σε επαφή με κάποιο δικηγόρο της Αθήνας ο οποίος τη λυπήθηκε και της είπε ότι θα συντάξει ο ίδιος την διεκδικητική αγωγή της η οποία πρέπει να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρόδου και να κοινοποιηθεί στους εναγόμενους.

Υποστηρίζει ότι ο κ. Παπαδάκης δεν απόκτησε κυριότητα στο επίδικο διότι η εναγόμενη δεν ήταν κυρία αλλά ούτε νομέας και κάτοχος αυτού.
Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας ο δικηγόρος κ. Σέργιος Αναστασιάδης που ήταν παρών κατά τη σύνταξη του συμβολαίου της αγοραπωλησίας.
Η πλευρά του κ. Παπαδάκη, που βρέθηκε στο μέσο της ένδικης διαφοράς, κατέστησε σαφές ότι μετά από έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο και αφού διαπίστωσε ότι το ακίνητο ανήκε στην εναγόμενη, το αγόρασε καλόπιστα.

Τον κ. Παπαδάκη εκπροσώπησε η δικηγόρος κ. Μαριέττα Φουρτούνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου