Ειδήσεις

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό

Δράσεις που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση του θαλάσσιου τουρισμού θα υλοποιήσει μέσα το τρέχον έτος ο ΠΡΟΤΟΥΡ.
Στο θέμα αυτό, που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και στη γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ, αναφέρθηκε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Οργανισμού και δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Για το θαλάσσιο τουρισμό τα μηνύματα δεν είναι καλά όχι μόνο για μας αλλά για όλη τη χώρα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες που συμβαίνει αυτό. Εμείς θέλουμε να το ανατρέψουμε και να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Χρειάζεται να υπάρχουν ειδικοί. Για το λόγο αυτό θα διαθέσουμε 50.000 ευρώ για την υλοποίηση διαφόρων δράσεων. Προσδοκούμε να λειτουργήσει και η νέα μαρίνα που θα δώσει ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως συγκροτήθηκε και επιτροπή που θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

«Συγκροτήσαμε και επιτροπή που θα επεξεργαστεί προτάσεις που αφορούν δράσεις για το θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος δεν πάει καλά. Για το μαζικό τουρισμό όλα τα μηνύματα που έχουμε δείχνουν πως θα πάμε για νέο ρεκόρ αφίξεων το καλοκαίρι του 2014», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ δήλωσε ακόμη πως ο Οργανισμός θα λάβει μέρος στις περισσότερες μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Θα λάβουμε μέρος σε όλες σχεδόν τις εκθέσεις και θα δώσουμε έμφαση στις αγορές, όπου υπάρχουν αυξητικές τάσεις στις αφίξεις, όπως το Ισραήλ. Το ίδιο θα γίνει και σε άλλες νέες αγορές. Θα κάνουμε όμως και οικονομία και η παρουσία μας θα είναι με ένα περίπτερο που θα μεταφέρεται από διοργάνωση σε διοργάνωση», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως θα εκτυπωθούν και νέα τουριστικά έντυπα.

«Θα δημιουργηθούν έντυπα των οκτώ, δώδεκα και δεκαέξι σελίδων, για οικονομία και χρηστικούς λόγους. Κρίναμε επίσης ότι για να ζωντανέψει η πόλη της Ρόδου θα πρέπει να διεξάγονται σε ετήσια βάση κάποιες εκδηλώσεις που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της ιστορίας μας. Καινούργια στοιχεία μπαίνουν στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Με τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δράσεών μας λαμβάνουμε υπόψη και τις ανάγκες των επιχειρηματιών και τις απαιτήσεις της εποχής. Στις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο ακούστηκαν πολλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής κ. Καμπουράκης και το προσωπικό προσπαθούν για να είναι η Ρόδος στην πρωτοπορία του τουρισμού», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

«Το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ ασχολήθηκαν ακόμη με τον απολογισμό δράσης του έτους 2012, τα πεπραγμένα του ‘13 και τον προϋπολογισμό του 2014. Υπήρξε πνεύμα ομοψυχίας για αυτό και οι αποφάσεις μας εγκρίθηκαν ομοφώνως, πράγμα που σημαίνει πως θεσμοί, όπως ο ΠΡΟΤΟΥΡ και η ΑΝΔΩ θα πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού. Το αναφέρω αυτό διότι σε λίγο θα έχουμε νέες δημοτικές αρχές και τέτοιοι θεσμοί, που επιτελούν το έργο της προώθησης του τουρισμού πρέπει να παραμείνουν γιατί είναι σημαντικά τα πλεονεκτήματα που ανακύπτουν από τη λειτουργία τους. Είναι δομές που κτίσθηκαν με μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.

«Ο προϋπολογισμός του ΠΡΟΤΟΥΡ ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ και οι πιστώσεις που θα διαθέσει ο Δήμος είναι 850.000 ευρώ. Το ποσό εντάχθηκε και στον προϋπολογισμό μας. Το 2011 και το 2012 δώσαμε ένα εκατομμύριο και προϋπολογίζουμε 850.000 για το 2014. Τώρα θα δοθεί έμφαση και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του διαδικτύου. Για αυτές θα δαπανηθούν 120.000 ευρώ. Έχει προσληφθεί και ειδικός επιστήμονας για το συγκεκριμένο έργο. Δημιουργήθηκε η υποδομή και φέτος θα δούμε τα αποτελέσματα. Οι τουρίστες επιλέγουν αρκετές φορές τους προορισμούς των διακοπών τους από το διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου